Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Bahamas (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Bahamas)

De Bahamas bestaan uit een archipel van 700 eilanden en 2000 keys (klein, zandig eiland dat op de oppervlakte van koraalriffen is gevormd). De Bahamas zijn gelegen in de Atlantische Oceaan ten Noorden van de eilanden Cuba en Haiti en ten oosten van de Amerikaanse staat Florida. Op ongeveer 40 eilanden na zijn de meeste eilanden in de Bahamas onbewoond.

Het grootste eiland van de Bahamas is Andros. Andere bekende (bewoonde) eilanden op de Bahamas zijn onderandere: Grand Bahama, Great Inagua, Eleuthera, Cat, San Salvador, Acklins, Crooked, Mayaguana en de Bimini eilanden.

De hoofdstad van de Bahamas is Nassau, dat tevens de grootste stad en het commerciele centrum is. De stad heeft een inwonersaantal van 260.000, bijna 80 percent van de volledige bevolking. Nabij Nassau vinden we de belangrijkste luchthaven voor de Bahamas, Lynden Pindling International Airport.

Bahamas vakantie

De tweede stad na Nassau, is het op Grand Bahama gelegen Freeport.

De Bahamas moet het wat bezienswaardigheden betreft voornamelijk hebben van het lekkere klimaat en de prachtige eilanden. Natuurlijk kan er ook op veel eilanden worden gedoken of gesnorkeld.

Een van de grote toeristische trekpleisters is waarschijnlijk Paradise Island, een eiland voor de kust van Nassau waar het toerisme centraal staat. Hier zijn dan ook veel toeristische voorzieningen en grote hotels te vinden.

Op de Bahamas zijn er wel een aantal historische bouwwerken aanwezig, deze zijn veelal door de Fransen en de Engelsen gebouwd.

Het klimaat van de Bahamas is subtropisch tot tropisch, door de wateren van de Golf stroom, is het klimaat in de winter beduidend gematigd. Op de Bahamas zijn nog nooit temperaturen onder 0 gemeten. Gedurende het zomer en herfst seizoen kan het op de Bahamas erg warm worden. Ook moet u in deze periode rekening houden met het Orkaanseizoen. Dit omdat de Bahamas in het verleden regelmatig zijn getroffen door grote en minder grote orkanen.

Op de Bahamas zijn er behoorlijke culturele verschillen tussen de bevolking van Nassau en be bevolking van de minder ontwikkelde buiteneilanden. Vooral in de minder ontwikkelde gebieden worden nog veel oude ambachten bedreven.

Voodoo speelt nog altijd een rol in de cultuur en historie van de Bahamas, zoals bijvoorbeeld tijdens de viering van Junkanoo (26 december). Junkanoo is een straatparade met muziek, die in vele steden in de Bahamas wordt gevierd.

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden