Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Brazilie (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Brazilie)

Brazilië is met een totale oppervlakte van 8.514.877 km² het grootste land in Zuid-Amerika en op Rusland, Canada, China en de Verenigde Staten na, een van de grootste landen ter wereld. Brazilië telt ongeveer 200 miljoen inwoners en word omgeven door: Frans-Guyana, Suriname, Guyana, Venezuela, Colombia, Peru, Bolivia, Paraguay, Argentinië en Uruguay. De hoofdstad van Brazilië is de stad Brasilia.

De hoofdstad van Brazilië is de stad Brasilia en niet zoals vaak gedacht Rio de Janeiro. Rio de Janeiro was de hoofdstad van Brazilië tot 1960 waarna Brasilia als hoofdstad is aangewezen.

Door de omvang van Brazilie telt het land vele bezienswaardigheden. Zo vinden we bij Rio de Janeiro bijvoorbeeld de Suikerbroodberg. De Suikerbroodberg is een bergtop van 396 m welke is gelegen op een schiereiland bij de ingang van de Baai van Guanabara. De berg heeft een aparte kegelvorm en de top is te bereiken middels een 1400 meter lange kabelbaan. Bovendien telt de Suikerbroodberg meer dan 270 klimroutes.

 

Brazilie vakantie

Veel bezienswaardigheden in Brazilie zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst waaronder het: Historisch centrum van Ouro Preto, Historisch centrum van Olinda, Historisch centrum van Salvador de Bahia, Heiligdom van Bom Jesus do Congonhas, Nationaal park Iguaçu, Nationaal park Serra da Capivara, Historisch centrum van São Luís, Atlantische woudreservaten aan de Discovery Coast, Zuidoostelijke Atlantische woudreservaten, Beschermd natuurgebied van Pantanal, Beschermd Centraal-Amazone gebied, Braziliaanse Atlantische eilanden: Fernando de Noronha en Atol das Rocas en het Historisch centrum van Goiás.

Het klimaat van Brazilie is door de omvang van het land niet eenduidig. Er is een divers klimaat, maar het grootste deel van het land is tropisch te noemen. In Brazilie heersen ook andere klimaat types als: equatoriaal, semi-ariden en gematigd hoogland. Bovendien heerst in de Amazonebekken in het noorden en westen een tropisch regenwoudklimaat.

In Braziilie leven diverse bevolkingsgroepen. De bevolking is een mengelmoes van Afrikanen, Europeanen en indianen. De heersende cultuur in Brazilie valt het best te omschrijven als een westerse cultuur met Afrikaanse en Indiaanse invloeden. Minder dan een miljoen inwoners behoren tot de inheemse bevolking waarvan het meerendeel langs de Amazone rivier leeft.

De meeste Brazilianen spreken enkel de officiele Portugese taal. Sommige Brazilianen spreken ook een tweede taal zoals Duits, Italiaans, Engels of Spaans.

Ongeveer 90% van de Braziliaanse bevolking is Christelijk, het grootste deel (75%) is katholiek, en een kleiner (15%) deel is protestants. In het noordoosten wordt ook de Afrikaanse religie candomblé aangehangen.

Het wettelijke betaalmiddel van Brazilie is de Real.

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden