Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Cambodja (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Cambodja)

Cambodja is een land in Zuidoost-Azië en telt ongeveer vijftien miljoen inwoners. Cambodja wordt begrenst door Laos in het noorden, Thailand in het noordwesten en westen en door Vietnam in het zuidoosten en oosten. Cambodja heeft een oppervlakte van 181.035 km².

De hoofdstad van Cambodja is Phnom-Penh en ligt in het zuidoosten van Cambodja daar waar de rivieren de Mekong en de Tonlé Saprivier bijelkaar komen. De hoofdstad is voornamelijk bekend vanwege het koninklijke paleis en de boeddhistische tempelcomplexen.

Een andere belangrijke stad in ambodja is Sihanoukville (Preah Seihanouk). Deze havenstad en tevens provincie vinden we in het zuidoosten van Cambodja aan de Golf van Thailand.

Cambodja vakantie

De belangrijkste bezienswaardigheid in Cambodja is de Angkor, waar we ruïnes van oude steden en tempels vinden, welke zijn gebouwd ten tijde van het Khmerrijk. De belangrijkste bezienswaardigheid in dit gebied is de stad en tempel Angkor Wat. Het belangrijkste gebied van Angkor, een gebied van ongeveer 400 km², is opgenomen op de werelderfgoed lijst van UNESCO.

Ook een aanrader in Cambodja is de Preah Vihear Tempel in het Dongrekgebergte. Hier vinden we op een hoogte van 525 meter een 800 meter lang Hindoeïstisch tempelcomplex ter ere van de god Shiva.

Het klimaat in Cambodja is een tropisch moessonklimaat. Dat wil zeggen dat het klimaat in Cambodja zowel langdurige natte periodes kent als langdurige droge periodes. Cambodja heeft doorgaans te maken met een droge noordoostmoesson, welke begint in November en duurt tot April. In de periode van Mei tot Oktober komt de wind meestal uit het zuidwesten, wat veel regen met zich meebrengt. De temperatuur op Cambodja kan schommelen tussen de 10 en de 45 graden.

De bevolking in Cambodja is voor het overgrote deel (94%) van Khmer afkomst. De overige bevolking bestaat onder meer uit Chinezen, Chams, Thais en Vietnamezen. De heersende religie van Cambodja is het Boedistische Theravada, ook wel het Boeddhisme van het Zuiden genoemd. Verder is er in Cambodja ook een Islamitische minderheid en een kleinere, ongeaccepteerde, Christelijke minderheid.

In Cambodja heerst nog altijd een grote mate corruptie, dit in combinatie met de gespannen sfeer met buurlanden Thailand en Vietnam maakt van Cambodja geen politiek sterk land. Een opsteker voor Cambodja is het groeiende toerisme vanwege de vele cultureel historische bezienswaardigheden.

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden