Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie China (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie China)

Wanneer we spreken over China doelen we in eerste instantie op de Volksrepubliek China welke het gehele vasteland van China omvat. Doorgaans rekenen we ook onder andere Hongkong, Taiwan, Macau, Sinkiang, Binnen Mongolie en Tibet tot de Volksrepubliek. De meeste van deze gebieden hebben een behoorlijke geschiedenis met de Chinese overheersing maar zijn officieel nog altijd Chinees.

China heeft met een totale bevolking van rond de 1.5 miljard de grootste bevolking ter wereld. In oppervlakte bezet de omvang van China een vierde plek (Canada, Rusland, VS) met een totaal van 9.596.961 km². De hoofdstad van China is Peking (Beijing).

China is omgeven door de landen Rusland, Noord-Korea, Mongolië, Tadzjikistan, Kirgizië, Kazachstan, Pakistan, Afghanistan, India, Nepal, Bhutan, Myanmar, Laos en Vietnam.

China vakantie

De hoofdstad van China is Peking (Beijing) maar Shanghai is qua inwoners de grootste. In Shanghai wonen ongeveer 20 miljoen inwoners en de stad heeft de grootste haven ter wereld. Waar Shanghai een belangrijke have is, is het ongeveer 17 miljoen inwoners tellende Peking een belangrijk bestuurlijk centrum. Bovendien is Peking een belangrijk vervoers knooppunt.

Andere grote en belangrijke steden in China zijn onderandere: Tsjoengking, Tianjin, Wuhan, Kanton, Shenyang, Chengdu, Xi'an en Nanking.

Het klimaat van China omschrijven is niet eenvoudig, het land is simpelweg te groot om een eenduidig klimaat aat te wijzen. Enkele heersende klimaten in China zijn onderandere: Woestijnklimaat, Gebergteklimaat, Warm gematigd klimaat en het Chinaklimaat. Wanneer u naar China afreist zal het klimaat dus sterk afhankelijk zijn van welk gebied in China u bezoekt.

China heeft het hoogste inwoneraantal in de wereld, wat betekend dat ongeveer 20% van de gehele wereldbevolking in China woonachtig is. Deze Chinezen bestaan voor ongeveer 92% uit nazaten van de Chinese Han-Dynastie en worden Han-Chinezen genoemd. China kent ook een aantal minderheden zoals bijvoorbeeld Tibetanen, Koreanen, Mongolen en Oeigoeren.

De meest gesproken taal in China is het Mandarijn. Maar er zijn ook enorm veel andere talen/dialecten welke vaak het Mandarijn als basis hebben. Enkele talen die in China gesproken worden zijn onder andere: Kantonees, Tibetaans, Hakka en Wu. Ondanks dat alle talen/dialecten in China verschillen in uitspraak is de geschreven taal echter een universele.

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden