Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Cyprus (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Cyprus)

De Republiek Cyprus vinden we op het gelijknamige eiland Cyprus in het oosten van de Middellandse Zee en telt ongeveer 800.000 inwoners. Cyprus ligt ongeveer 100km ten westen van Syrie en 70km ten zuiden van Turkije. Cyprus is sinds 2004 lid van de Europese Unie maar puur geografisch ligt Cyprus eigenlijk in Azie. Cyprus mocht echter toch toetreden tot de Europese Unie onder druk van Griekenland.

De hoofdstad van Cyprus is Nicosia (Lefkosía). Nicosia telt ruim 300.000 inwoners en ligt aan de rivier de Pedieos. Nicosia is een verdeelde hoofdstad waarbij het zuidelijke deel behoort tot Grieks Cyprus en het noordelijke deel tot Turks Cyprus. Sinds 2008 is de Ledrastraat in het centrum van Nicosia weer opengesteld voor het publiek waardoor er sinds ruim 30 jaar weer een doorgang is tussen Grieks en Turks Cyprus.

Cyprus vakantie

Cyprus is vooral bekend vanwege het heerlijke vakantieklimaat maar het eiland heeft ook een aantal leuke bezienswaardigheden. In de stad Paphos liggen oude ruïnes uit de Romeinse tijd (2e tot 5e eeuw na Chr.). 25 kilometer voor de kust van Paphos ligt de rots van Aphroditem, waar volgens de legenden de godin van de schoonheid (Aphrodite) uit de zee geboren is.

Op Cyprus ligt ook het Troodosgebergte waarvan de berg Olympus met 1952m het hoogste is. Naar dit gebied worden veel excursies georganiseerd welke ook vaak het beroemde Kykkos klooster wordt bezocht.

Cyprus heeft een archeologische site genaamd Choirokoitia, welke is gedateerd op 7000 voor Christus.

Het klimaat van Cyprus is niet overal gelijk. Dit komt door de aanwezigheid van het troodosgebergte. In de bergen heerst er een ander klimaat dan in de lager gelegen delen van het eiland. De lagere delen en de kuststrook hebben echter erg warme zomers met weinig bewolking. Vanaf mei beginnen de temperaturen op Cyprus meestal op te lopen en blijft de temperatuur aangenaam tot het einde van Oktober.

Op Cyprus wordt voornamelijk Grieks en Turks gesproken maar door het toeristische karakter van het eiland spreken ook veel inwoners Engels. De inwoners op Cyprus bestaan voor ongeveer 78% uit Grieken en voor 18% uit Turken. Ook wonen er op Cyprus nog wat andere Nationaliteiten zoals bijvoorbeeld Armeniers. De Grieken op Cyprus hangen doorgaans het Grieks Orthodoxe geloof aan, terwijl de Turken op Cyprus overwegend Moslim zijn.

Meer Informatie: www.vakanties-cyprus.nl

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden