Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Dominicaanse Republiek (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Dominicaanse Republiek)

De Dominicaanse Republiek ligt samen met Haïti op het eiland Hispaniola. Het oosten van Hispaniola vormt de Domicaanse Republiek terwijl het westen Haïti word genoemd. De Dominicaanse Republiek is gelegen in het Caribisch gebied ten westen van het eiland Puerto Rico. De hoofdstad van de Dominicaanse Republiek is Santo Domingo, welke in het zuiden van het eiland gelegen is. De Dominicaanse Republiek heeft een totale oppervlakte van 48.671 km² en telt ongeveer 10 miljoen inwoners.

De Dominicaanse Republiek wordt soms ten onrechte verward met het Caribische eiland Dominica, maar dit zijn wel degelijk twee verschillende eilanden.

Dominicaanse Republiek vakantie

De hoofdstad van de Dominicaanse Republiek is Santo Domingo, welke in het zuiden van het eiland gelegen is. Santo Domingo is een oude stad met een rijke historie en telt ruim 3 miljoen inwoners.

De bekendste stad in het Noorden van de Dominicaanse Republiek is Puerto Plata. Puerto Plata is gelegen aan de kust en mede hierom een populaire vakantieplaat. Vlak buiten deze stad vinden we dan ook veel luxe resorts. Ook het oosten van de Dominicaanse Republiek is in trek bij toeristen Vroeger lagen er aan de oostkust enkel een aantal dorpen, maar toen de toeristische waarde van dit gebied werd ingezien zijn er ook hier veel hotels en resorts gebouwd. De belangrijkste stad in het oosten is Punta Cana.

Andere bekende steden: Sosúa en Cabarete in het noorden, Boca Chica en Juan Dolio in het zuiden.

Historisch gezien herbergt Santo Domingo de meeste bezienswaardigheden. In Santo Domingo vinden we bijvoorbeeld de Faro Colon (een vuurtoren in de vorm van een liggend kruis. In het kruis is een tentoonstelling te bezichtigen), de Alcazar Colon en de oudste universiteit van het gehele westelijke halfrond.

In Santo Domingo vinden we verder de oude stadspoort Puerta del Conde, het paleis van Diego Columbus en de Kathedraal van Santo Domingo (de oudste kathedraal van de Nieuwe Wereld). Santo Domingo heeft een koloniaal gedeelte en een moderner gedeelte, het koloniale gedeelte van Santo Domingo staat sinds 1990 UNESCO op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het klimaat van de Dominicaanse Republiek is subtropisch tot tropisch, waarbij de warmste maanden juli en augustus zijn. In deze maanden kan het echter ook geregeld een fikse regenbui vallen op de Dominicaanse Republiek, want de meeste regen valt doorgaans van Mei tot Oktober. In de praktijk regent het op de Dominicaanse Republiek dan een paar dagen per maand hard en kortstondig maar is het overgrote deel van deze dagen droog en zonnig.

De temperaturen op de Dominicaanse Republiek zijn het gehele jaar prima waarbij de gemiddelde temperatuur tussen de 23 en 28 graden ligt.

Door de grote koloniale historie van de Dominicaanse is de heersende cultuur een grote mengelmoes van verschillende culturen. Oorspronkelijk woonde hier de de Taino stam maar door Europeesche kolonisatie en de Afrikaanse slaven die zij meebrachten bevat de cultuur hier ook elementen van. De officiele voertaal op de Dominicaanse Republiek in Spaans maar er word ook Engels, Frans, Duits, Italiaans en zelfs Chinees gesproken. Voor veel voedsel en inheems eten geld vaak nog de traditionele Taino (Arawak) benaming.

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden