Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Dubai (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Dubai)

Dubai is misschien wel het bekendste gebied van de Verenigde Arabische Emiraten en voornamelijk bekend vanwege de gelijknamige stad Dubai. Dubai vormt een belangrijk handelsgebied tussen de Arabische en de Westerse wereld. 99% van de ruim 1 miljoen inwoners van het emiraat wonen in de stad Dubai.

99% van de ruim 1 miljoen inwoners van het emiraat wonen in de stad Dubai. Dit is dan ook veruit de belangrijkste stad van het emiraat. De stad ligt aan de noordzijde van het emiraat Dubai. De stad wordt doorsneden door een smalle baai van de Perzische Golf.

geinvesteerd in de stad en vinden we hier vele moderne gebouwen en wolkenkrabbers.

Dubai vakantie

De stad Dubai is zeer bezienswaardig vanwege de vele moderne gebouwen, maar ook zeer interessant zijn de kunstmatig aangelegde eilanden voor de kust. Sommige eilanden zijn nog volop in ontwikkeling en andere zijn reeds opengesteld voor toerisme.

Een belangrijk toeristisch gebied is Jumeira Beach, een stuk strand waar grote hotelresorts en luxueuze huisvestingsmogelijkheden zijn gebouwd. Hier vinden we onder andere het 321 meter hoge Burj Al Arab, het duurste hotel ooit gebouwd. Het hotel claimt een zeven-sterren status te hebben en is daarmee samen met het Emirates Palace Hotel in Abu Dhabi de enige ter wereld met deze status.

Dubai probeert constant de stad nog aantrekkelijker te maken voor toeristen door bijvoorbeeld te bouwen aan het hoogste gebouw ter wereld. Deze records zijn doorgaans van beperkte duur omdat laden zoals bijvoorbeeld China ook graag het hoogste gebouw ter wereld bezitten. Naast hoge (de hoogste) wolkenkrabbers heeft Dubai ook andere records zoals de grootste golfbaan, attractiepark, indoorskihal en het grootste vliegveld ter wereld.

Door het moderne karakter is Dubai zeer populair onder mensen met een liefde voor shoppen en winkelen.

Het klimaat in Dubai valt het best te omschrijven als een subtropisch, Arabisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 25 graden. Dit is een gemiddelde temepatuur en de temperatuur kan dan ook per moment erg verschillen. Ondanks dat het geregeld kan regenen in Dubai kunt u er doorgaans vanuit gaan dat u een helder blauwe lucht en een fel schijnende zon aantreft. In warme periodes kan de temperatuur in en rondom Dubai oplopen tot 50 graden.

Dubai heeft geen rijke culturele historie en richt zch voornamelijk op het creeeren van een modern toeristisch centrum. In Dubai werken veel mensen uit bijvoorbeeld Pakistan of India die hier tegen lage lonen hard moeten werken.

Dubai heeft weinig last van de overheid en kan bovendien profiteren van een lage belasting druk. Mede hierdoor groeit de economie van Dubai fors en weet Dubai veel toeristen te trekken. Dubai zelf is door de lage belasting ook zeker geen dure bestemming. Enkel Alcoholische dranken kennen een zeer hoge belasting waardoor drank in Dubai als duur kan worden aangemerkt.

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden