Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Egypte (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Egypte)

Egypte is een land in het noordoosten van Afrika met ongeveer 90 miljoen inwoners. Egypte heeft een totale oppervlakte van 1.001.449 km² waarvan het overgrote deel (96%) een dun bevolkte Saharawoestijn is. De meeste bevolking woont dan ook nabij de rivier de Nijl. Egypte grenst in het oosten aan de Gazastrook, Israël en de Rode Zee, in het zuiden aan Soedan en in het westen aan Libië.

De hoofdstad is Caïro, dat 7 miljoen inwoners telt en hiermee de grootste stad in Afrika is.Andere steden: Alexandrië, Gizeh, Shubra-El-Khema, Port Said, Suez, El-Mahalla El-Kubra, Tanta, al-Mansurah, Luxor, Assioet, Assoean, Hurghada, Kom Ombo, Port Safaga, Port Said, Sharm el Sheikh, Zagazig.

Egypte kent vele bezienswaardigheden waaronder: De Piramides van Cairo en Giza, het Egyptische Museum, de piramides en de tempelcomplexen in Saqqara en Dashur, de tempels van Luxor, de vallei van de Koningen bij Alexandrië (met vele historische gezichten en het overweldigende nieuwe Bibliotheca Alexandrina), de tempels van Abu Simbel.

Egypte vakantie

Verder heeft Egypte zeer mooie resorts bij de Rode Zee in de steden: Dahab, Hurghada, en Sharm el Sheikh (dit gebied staat bekend vanwege de uitstekende duiklocatie). Maar kunt u ook genieten van de westelijke woestijn, oases en de hier gelegen stad Siwa.

Egypte bestaat voor het overgrote deel uit woestijn met een dunne strook water en vruchtbaar land dankzij de rivier de Nijl. Egypte kent over het algemeen droge en hete zomers en gematigde winterperioden.

Egypte is het hele jaar te bezoeken maar de beste reistijd is doorgaans van November-Maart. Deze maanden zijn de droogste maanden en valt er praktisch geen druppel regen.

Egypte heeft een zeer rijke culturele historie, waardoor het land zeer rijk is aan historische bouwwerken. De inwoners van Egypte zijn bijna allemaal Egyptenaar en grote minderheidsgroepen komen we dan ook niet tegen. De officiele taal is Arabisch maar in de toeristische gebieden spreekt men doorgaans ook Engels en/of Frans.

90% van de bevolking is Islamitisch, de overigen hangen voor het grootste deel het Christendom aan.

Meer informatie: egypte-vakanties.nl

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden