Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Gambia (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Gambia)

De Republiek Gambia is een west Afrikaans land aan de Atlantische Oeaan. Gambia ligt in feite middenin Senegal en wordt dan ook bijna in zijn geheel door Senegal omgeven. Gambia is het kleinste land van continentaal Afrika en bestaat uit weinig meer dan de Gambia rivier en zijn twee oevers. Gambia is dan ook slechts ongeveer 250 kilometer lang en slechts enkele tientallen kilometers in de breedte. De totale oppervlakte van Gambia is 11.295 km² (Nederland: 41.528 km²) en het land telt een kleine twee miljoen inwoners.

De hoofdstad van Gambia is Banjul. Banjul ligt op St Mary's eiland, aan de Atlantische oceaan bij de monding van de rivier Gambia. Het eiland is te bereiken met veerboten in het noorden en bruggen in het zuiden.

Banjul mag dan de hoofdstad van Gambia zijn, de grootste stad van Gambia ligt echter dicht bij Banjul aan de andere oever van de rivier Gambia. Deze stad is Serrekunda en telt een kleine 400.000 inwoners.

Gambia vakantie

Serrekunda is simpelweg groter gegroeid dan Bangul vanwege de ligging. Omdat Bangul op een eiland is gelegen is er dus onvoldoende ruimte voor uitbereiding.

De belangrijkste bezienswaardigheden in Gambia zijn allereerst de Steencirkels van Senegambia, deze worden zo genoemd omdat de steencirkels voor een deel in Gambia en voor een deel in Senegal zijn gelegen. De stenen hebben een grote historische waarde, omdat deze duiden op een onbekende welvarende culturele geschiedenis. De stenen vallen te vergelijken met Stonehenge maar de totale steencirkels van Senegambia bestaan uit maar liefst 93 steencirkels welke over een groot gebied staan verspreid. De belangrijkste Steencirkels in Gambia zijn de cirkels van Wassu en Kerbatch.

De Gambia rivier die door het land stroomt was de eerste handelsroute naar midden Afrika waardoor in dit gebied vroeger veel slavenhandel was. Deze slaven werden vroeger verzameld op James Island. James Island herrinerd aan de slavernij en kent vele vestingwerken en een Duits fort uit 1651.

Het klimaat in Gambia is een Tropisch klimaat met een nat en een droog seizoen. Het natte seizoen loopt van Juni tot November en komt gepaard met hoge temperaturen. Het droge seizoen loopt van November tot Mei en kent koelere perioden zonder dat het echt koud wordt.

Gambia is een Republiek waarvan 90% aanhanger is van de Islamitische godsdienst. Ongeveer 9% van de bevolking is Christelijk. Het land is niet erg rijk en kent een hoge werkeloosheid. In Gambia vinden geen natuurlijke rijkdommen of mineralen waardoor ongeveer 75% van de bevolking werkzaam is in de veeteeld en landbouw.

De laatste jaren wint Gambia ook als toeristische bestemming wat voor de plaatselijke bevolking extra inkomsten genereerd. Toeristen komen met name af op het warme weer en het strand maar Gambia is ook in trek bij vogel liefhebbers.

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden