Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Gran Canaria (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Gran Canaria)

Gran Canaria is één van de Spaanse Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan. Gran Canaria heeft een totale oppervlakte van 1560 km² en is gelegen op een ruime 200 kilometer ten noorden van noordwest Afrika. Het eiland telt ongeveer 1.250.000 inwoners waarvan de meeste mensen woonachtig zijn in Las Palmas.

Gran Canaria is het op één na grootste eiland van de Canarische Eilanden en is vooral bekend als vakantiebestemming. Gran Canaria is vooral populair bij toeristen vanwege de vele zonuren en mooie lange zandstranden.

Naast de mooie zandstranden heeft Gran Canaria ook een bezienswaardig binnenland en vele leuke badplaatsen.

Op Gran Canaria is het één uur vroeger dan in Nederland.

Gran Canaria vakantie

Gran Canaria heeft een warm en zonnig, subtropisch klimaat waarbij de temperatuur doorgaans het gehele jaar door vrij constant is. In de zomermaanden juli en augustus is het doorgaans het warmst met gemiddelde temperaturen van rond de 25 graden. In de winter koelt het slechts lichtelijk af waardoor de gemiddelde temperatuur in de koudste maand (januari) nog altijd 17 graden is.

U kunt dus het gehele jaar naar Gran Canaria afreizen, maar de mooiste maanden zijn doorgaans juni, juli en augustus. Dit zijn ook tevens de drukste maanden.

Gran Canaria heeft een vulkanische oorsprong waardoor het binnenland erg heuvelachtig is. Het hoogste punt vinden we op 1950 meter hoogte (Pozo de las Nieves)

Gran Canaria heeft net als de meeste Canarische eilanden een historie in de kunstnijverheid. Vroeger had elk eiland een eigen specialiteit en dat is in de tradities nog goed te merken. Gran Canaria was van oorsprong het eiland waar voornamelijk borduurwerk vandaan kwam.

De heersende cultuur op Gran Canaria is de Spaanse cultuur, Spaans is tevens de voertaal.

Gran Canaria is reeds bevolkt sinds 3000 voor Christus waardoor het eiland een lange historie kent.

Las Palmas de Gran Canaria is de hoofdstad van het eiland en telt ongeveer 400.000 inwoners. De stad is in de 15de eeuw gesticht door de Spanjaarden nadat zij Gran Canaria hadden veroverd van de oorspronkelijke bewoners de Guanches.

Las Palmas vinden we aan de noordoostkust van Gran Canaria waar het doorgaans minder toeristisch is dan aan de zuidkust van het eiland.

Meer over Gran Canaria: www.grandcanaria-vakantie.nl

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden