Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Griekenland (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Griekenland)

Griekenland vinden we terug in Zuid-Europa, het land omvat het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland en een groot aantal eilanden. De Griekse eilanden beslaan ongeveer 20% van het landoppervlak. Griekenland begrenst Albanië, Macedonië, Bulgarije en Turkije.Griekenland is omgeven door de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Egeïsche Zee. Enkele belangrijke Griekse eilanden zijn Kreta, Kos, Lesbos, Corfu en Rodos. Griekenland telt ruim elf miljoen inwoners.

De hoofdstad van Griekenland is Athene en in en rondom deze stad woont ongeveer twee derde van de totale Griekse bevolking. Behalve Athene heeft Griekenland ook enkele andere grote steden zoals: Thessaloniki, Piraeus, Patras, Iraklion, Korinthe, Larissa en Volos.

Griekenland vakantie

Enkele beroemde Griekse bezienswaardigheden zijn de tempel van Apollo Epicurius te Bassae, een prachtige tempel welke is gebouwd ten ere van de Griekse god Apollo. De archeologische plaats Delphi, een klein plaatsje met een enorme historie en veel culturele bezienswaardigheden.

De Akropolis van Athene, een 156 meter hoge tafelberg met een aantal historische bouwwerken. Het Meteora-klooster, gelegen in een schitterend gebied van rotspilaren. De archeologische plaats Epidaurus, een Oudgriekse stad op het schiereiland Argolis.

Griekenland kent een divers klimaat, vanaf volkomen mediterraan tot de eeuwige sneeuw op de Olympus. Het diverse klimaat zorgt natuurlijk voor verschillende tempraturen in Griekenland maar ook voor verschillende hoeveelheden neerslag in het land. Griekenland kent vele groene bergen en droge laagland gebieden.

Door de grote klimaat verschillen is Griekenland heeft het land een zeer rijke flora en fauna met ongeveer vijf duizend verschillende plantensoorten. Hierdoor zijn er vrijwel het gehele jaar door veel bloeiende planten te vinden en is het land naast populair onder zon liefhebbers ook populair onder natuur liefhebbers welke hier graag wandelen.

Griekenland is een cultureel rijk land door de grote historie van de Grieken en de Griekse goden. Hierdoor vinden we in heel Griekenland nog veel tempels en andere historische bouwwerken.De Griekse oudheid heeft veel schatten en opgravingen opgeleverd waardoor Griekenland rijk is aan vele (archeologische) musea.

Vrijwel alle Grieken spreken Grieks als moedertaal. In Griekenland vinden wel ook een moslimminderheid welke voornamelijk Turks, Bulgaars, Albanees of Romani spreken.

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden