Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Indonesie (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Indonesie)

Indonesië is een land in Zuidoost-Azië en bestaat uit een archipel van 17.508 eilanden. Indonesie is qua inwoneraantal het op drie na grootste land ter wereld en telt ruim 235 miljoen inwoners. Indonesie grenst aan de landen Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Maleisië en wordt omringt door Singapore, de Filipijnen, Australië en de Nicobaren. De hoofdstad van Indonesie is Jakarta.

De hoofdstad van Indonesie is Jakarta welke we terugvinden op het eiland Java. Jakarta heeft bijna 10 miljoen inwoners en is dus een stad van formaat.

Enkele andere grote steden in Indonesie zijn onder andere:

Soerabaja (Java), Medan (Sumatra), Padang (Sumatra), Bandung (Java), Yogyakarta (Java) en Denpasar (Bali)

Indonesie vakantie

De meest interessante bezienswaardigheid van Indonesie is naar alle waarschijnlijkheid het tempelcomplex van Borobudur, een boeddhistisch heiligdom in het centrum van het Indonesische eiland Java. De Borobodur is gebouwd als een grote stoepa (Boedistisch bouwwerk) in de periode 750 – 850.

Andere bijzondere bezienswaardigheden zijn oa:
Nationaal park Ujung Kulon, Nationaal park Komodo, Prambanan-tempels, Het terrein van Sangiran, Nationaal park Lorentz, Regenwoud van Sumatra, Tobameer op Sumatra en de Bromo (vulkaan)

Bovendien is het eiland Bali rijk aan vele verschillende tempels.

Het klimaat in Indonesie valt het best te omschrijven als een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 26 graden Celsius. Het grootste gedeelte van Indonesie (op Sumatra en Kalimantan na) heeft jaarlijks een regentijd ook wel moesson genoemd. In Indonesië valt deze regentijd grotendeels samen met de Europese winter.

Het Indonesisch, is de officiële nationale taal, deze taal wordt op alle scholen onderwezen en wordt door bijna elke Indonesiër gesproken.Veel Indonesiërs spreken doorgaans ook een van de honderden lokale talen zoals het Javaans of Papoea talen. Oudere Indonesiers spreken in sommige gevallen ook nog de Nederlandse taal

Als land heeft Indonesië een gemeenschappelijke identiteit verworven welke vooral tot uitdrukking komt door de nationale taal, een moslimmeerderheid en een geschiedenis van kolonisatie en het verzet hiertegen. Toch kennen de Indonesische eilanden een zeer gevarieerd beeld van de etniciteit, taal en godsdienst. Ondanks een groot bevolkingsaantal heeft Indonesië grote natuurgebieden en 's werelds op een na grootste biodiversiteit.

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden