Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Jordanie (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Jordanie)

Jordanie vinden we ten oosten van de rivier de Jordaan en telt ongeveer zeven miljoen inwoners. Het land wordt omgeven door Israel, Syrie, Irak en Saoedi-Arabie.

Jordanie is de laatste jaren in trek vanwege het prettige klimaat en de ligging bij de dodezee. Het grootste gedeelte van het land (ongeveer 90%) bestaat uit woestijn gebied. Het gebied rond de rivier de Jordaan is echter erg vruchtbaar.

Jordanie is ook bekend vanwege de historische plaats Petra welke is gelegen in een kloof in de heuvels en gedeeltelijk uit de rotsen uitgehakt.

De hoofdstad van Jordanie is Ammam en telt ongeveer anderhalf miljoen inwoners. Hiermee is Ammam meteen de grootste stad van het land.

Andere belangrijke steden in Ammam zijn onder andere: Akaba, Al-Karak, Az-Zarqa, Irbid, Ma'an, Rihab, Petra, Madaba en Jerash.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Jordanie zijn:

Jordanie vakantie

De archeologische site op de citadel van Amman
De ruïnestad Petra (met de zeer bijzondere schatkamer)
De archeologische sites van Jerash, van Gadara, van Pella en van Baydha
De woestijnkastelen: Qasr Hraneh, Quseir Amra, Qasr Azraq, Qasr Mushatta
De kruisvaardersburcht Kerak
Het stadje Madaba en de Berg Nebo
De natuurgebieden Wadi Rum, Wadi Mujib, Dana
De Dode Zee

Jordanie heeft een warm Arabisch klimaat. In de zomermaanden liggen de tempraturen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. Vooral de maanden december, januari en februari is het aanmerkelijk frisser en is de gemiddelde temperatuur ongeveer 13 graden. De beste reistijd is dan ook vanaf eind maart tot begin november.

De meeste Jordaniers zijn van Arabische afkomst, ongeveer 97%. Hierdoor is Arabisch dan ook de meest gesproken taal. In toeristische gebieden wordt doorgaans ook redelijk Engels gesproken.

Jordanie is populair onder toeristen door de prachtige Arabische bezienswaardigheden zoals de schatkamer in Petra.

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden