Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Kalymnos (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Kalymnos)

Kalymnos is een van de Griekse eilanden in de Egeïsche Zee. Kalymnos ligt tussen de eilanden Kos en Leros en valt onder de eilandengroep Dodekanesos. Kalymnos telt ongeveer 12.500 inwoners en is met een totale oppervlakte van 109 km² qua grootte het vierde eiland (Rhodos, Karpathos en Kos) van deze eilandengroep.

De hoofdstad van Kalymnos is de tegen een heuvel gebouwde stad Pothia, de stad staat ook wel bekend als Kalymnos stad. De heuvel ligging van Pothia geeft een zeer mooi plaatje waarbij de gekleurde huizen erg in het oog springen. De stad Pothia is de belagrijkste stad van Kalymnos vanwege de gunstige ligging en de haven die hier aanwezig is. In Pothia vinden we een leuke strandboulevard.

Nabij Pothia vinden we het plaatsje Argos, waar het vliegveld van Kalymnos is gelegen.

Kalymnos vakantie

De Pothia is een echte bezienswaardigheid naast de prachtige ligging van de stad vinden we hier bijvoorbeeld de Nymfengrot, het Fort Chryochera en het klooster van Saint Sava. Boven Chorio liggen de ruines van een citadel met de naam Pera Kastro bovendien vinden we hier ook 9 witte kapellen welke op de rotsen gebouwd zijn.

Enkele andere bezienswaardigheden op Kalymnos zijn:

    -Grot van de 7 maagden
    -Myloi (Johannieter kasteel)
    -Vathy-vallei
    -De grot van Daskalio
    -De grotten van Kefalas)

De populairste stranden vinden we voornamelijk aan de westkust van Kalymnos.

Het klimaat op Kalymnos is een mediterraan klimaat. Dit betekend dat het eiland geniet van warme zomers en zachte winters. Vooral in de winter is er relatief veel regenval waardoor het eiland erg groen oogt. Het klimaat en de vruchtbare valleien op Kalymnos leent zich uitstekend voor citrusbomen waardoor we die hier dan ook veel tegenkomen. Vooral in de zomer kan het op het eiland erg warm worden. Gelukkig waait er meestal een lekkere zeewind waardoor de temperatuur aan de kust erg aangenaam is.

Griekenland is een cultureel rijk land door de grote historie van de Grieken en de Griekse goden. Hierdoor vinden we in heel Griekenland nog veel tempels en andere historische bouwwerken.De Griekse oudheid heeft veel schatten en opgravingen opgeleverd waardoor Griekenland rijk is aan vele (archeologische) musea.

Op Kalymnos vinden we een typisch Griekse keuken, met populaire gerechten als Gyros, Souvlaki en Moussaka. Natuurlijk mag een glaasje Ouzo ook niet ontbreken op Kalymnos.

Kalymnos staat verder bekend vanwege de vele sponsdieren en het gevaarlijke sponsduiken. Tevens is Kalymnos zeer populair onder sportklimmers. Deze klimmers komen af op de zeer geschikte kalksteen rotsen.

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden