Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Korfoe (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Korfoe)

Korfoe (of Corfoe) is gelegen in de Ionische Zee en is het meest noordelijk gelegen Griekse eiland in deze Zee. De Grieken noemen Korfoe Κέρκυρα (Kerkura/Kerkira/Kerkyra). Korfoe staat bekend als 1 van de Ionische Eilanden van Griekenland en is een populaire vakantie bestemming.

De Ionische Eilanden zijn een Griekse eilandengroep en tevens een regio. We vinden de Ionische Eilanden ten westen van het Griekse vasteland.

Traditioneel heten de eilanden in het Grieks: Heptanisia, wat zeven eilanden betekent, naar de voornaamste eilanden van de eilandengroep, maar ook een aantal kleinere eilanden behoren ertoe. De zeven voornaamste eilanden zijn: Korfoe, Lefkas, Ithaka, Kefalonia, Paxi, Zakynthos en Kythira.

Korfoe vakantie

Korfoe ligt dus in het noordwesten van Griekenland, het eiland ligt zelfs zo noordelijk dat het deels voor de kust van Albanië en deels voor die van Griekenland zelf ligt. De kortste afstand tussen Korfoe en Albanië bedraagt niet meer dan twee kilometer.

De hoofdstad van Korfoe is Korfoestad (Kerkyra) en ligt aan de oostkust van het eiland.

Buiten het vakantieseizoen valt er op Korfoe behoorlijk veel regen waardoor het hele eiland erg groen aandoet. De regenval wordt namelijk gecombineerd met een heerlijk klimaat, waardoor Korfoe vooral gedurende de zomermaanden erg in trek is onder toeristen.

Meer info: Corfu-vakanties.nl
Gouvia.nl

 

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden