Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Kos (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Kos)

Kos is een van de Grieks eiland in de Egeïsche Zee en behoord met twaalf anderen tot de Dodekanesos eilanden. Kos is in oppervlakte het derde eiland van de Dodekanesos eilanden en is gelegen ten noordwesten van het eiland Rhodos, ten zuidoosten van het eiland Samos, voor de kust van Turkije. Kos zelf is ongeveer veertig bij acht kilometer en heeft goede veerverbindingen met andere Griekse eilanden.

Op Kos ligt een internationaal vliegveld waardoor het toerisme een belangrijke bron van inkomsten is op het eiland. De nationaliteit van de toeristen bestaat voornamelijk uit Scandinaviërs, Italianen, Duitsers en Nederlanders.

Kos vakantie

De hoofdstad van Kos is Kos-Stad, maar op Kos vinden we nog meer leuke plaatsen. Interessante grotere steden op Kos zijn onderandere: Kefalos, Kardamena, Tigaki, Antimachia, Mastihari, Marmari en Pyli. Vele kleinere plaatsen zijn ook zeker de moeite waard, zoals het leuke berg dorp Zia in het Dikeosgebergte. Andere kleinere dorpen/steden: Zipari, Platani, Lagoudi en Asfendiou.

Op het eiland Kos vinden we veel terug over de arts Hippocrates en over de god van de geneeskunst Asklepios. De Griekse geschiedenis vertelt dat Hippocrates leerling is geweest van de god Asklepios. Is Kos-stad vinden we onderandere een Hippocrates museum en de plataan van Hippocrates. Kos-stad heeft verder een historische haven en een 14e eeuwse burcht.

Op Kos vinden we verder een aantal archeologische sites waaronder een gymnasium en een Romeins amfitheater. Buiten de culturele bezienswaardigheden om is Kos natuurlijk ook bekend vanwege het heerlijke klimaat en de fijne stranden die het eiland rijk is.

Het Klimaat van Kos lijkt meer op het klimaat in Turkije als op het klimaat van de andere Griekse eilanden. Het kent zowel vruchtbare vlaktes als onvruchtbaar bergland. Aan de kust van Kos komen verschillende soorten zeeschildpadden voor, waaronder de beschermde Caretta caretta. Verder kan men overal op het eiland landschildpadden tegenkomen. Het binnenland van Kos wordt gekenmerkt door met bossen begroeide heuvels. Kos kent hete zomers en koude winters, vooral in de zomer kan het op het eiland erg warm worden. Gelukkig waait er meestal een lekkere zeewind waardoor de westkust van Kos aanmerkelijk koeler is.

Omdat er op Kos een lange periode is gevist met behulp van dynamiet is het eiland opvallend genoeg niet rijk aan vis. Dynamiet werd door de vissers gebruikt zodat de vissen werden verdoofd en naar de oppervlakte dreven. Dit was een tijd lang behoorlijk effectief maar later bleek dat door deze methode de visgronden ernstig waren beschadigd waardoor de totale visstand rondom kos is teruggelopen.

Kos werd in de Griekse oudheid ook wel Meropis of Nymphaea genoemd en stond bekend als een goed ommuurde haven. Het eiland was een belangrijke handelsplaats vanwege de goede liggen ten opzchte van de Egeïsche Zee. Het eiland stond vroeger met name bekend vanwege de goede wijn en de zijdenindustrie. Culturele Griekse grootheden (voornamelijk dichters) vestigden zich graag in Kos wanneer deze waren uitgekeken op Alexandrië. Griekse grootheden op Kos waren onderandere Hippocrates, de schilder Apelles, de dichter Philitas en misschien Theocritus

De bevolking bestaat voor het grootste gedeelte uit Grieken welke doorgaans Grieks als moedertaal spreken. Het grootste gedeelte van de Grieken handen het Grieks-orthodoxe geloof aan maar er is ook een kleine moslim aanhang.

Kos is een zeer populaire vakantiebestemming voor jong en oud. De stranden van Kos Stad zijn in vergelijking met velen andere Griekse Eilanden namelijk uitstekend te noemen. Bovendien heeft Kos een bruisend uitgaansleven waar vooral de jongere toeristen graag vertoeven.

Meer informatie: www.kos-vakanties.nl

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden