Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Kreta (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Kreta)

Het eiland Kreta is het grootste eiland van de Griekse eilanden. De oppervlakte van Kreta in ruim 8300 vierkante kilometer wat het eiland het op vier na grootste eiland van de Middellandse Zee maakt. Kreta is de meest zuidelijke regio van Griekenland en vinden we in het zuiden van de Egeïsche Zee tegen de grens met de Libische Zee. De omtrek van Kreta is ongeveer 1050 km, het eiland is 260 kilometer lang en varieert in breedte van 12 tot 60 kilometer.

Kreta telt ongeveer zes honderdduizend inwoners welke voor de helft in het departement Iraklion wonen.

Kreta vakantie

Op Kreta vinden we meerdere steden en dorpen, de grootste stad van het eiland telt ongeveer 180.000 inwoners en heet Iraklion. Behalve Iraklion vinden we op Kreta bijvoorbeeld de steden Chania, dat 70.000 inwoners telt, en de stad Rethimnon met ongeveer 35.000 mensen.

Kleinere plaatsen op Kreta zijn onderandere Agios Nikolaos (15.000 inwoners) en Ierapetra (14.000). De inwonersaantallen kunnen erg varieren doordat in het zomer seizoen de inwoners toenemen en in de winter veel mensen terug naar het vasteland trekken.

Kreta staat vooral bekend vanwege de warme temperatuur en de fijne stranden, dit trekt dan ook de meeste toeristen naar Kreta. Kreta heeft ook een aantal kleinere eilanden die ook bij Kreta horen waarvan Gavdos de meest bekende is. Voor toeristen zijn de onbewoonde eilanden Chrissi en Koufonisi echter leuker.

Verder heeft Kreta veel leuke plaatsjes met vaak mooie historische haventjes.

Het klimaat in Kreta is een Middellandse Zeeklimaat met droge en warme zomers (25-35 graden) en zachtere temperaturen (15-20 graden) in de winter. Bovendien valt er in de winter veel regen. Er is echter een groot verschil te merken in de bergen van Kreta, waar de temperaturen doorgaans lager liggen. In de winter zijn de bergtoppen op Kreta zelfs besneeuwd en is er een skipiste aanwezig.

Kreta staat bekend om haar prettige klimaat, wat betekend dat het er zelden benauwd is. De ligging omringd door zee betekend dat het op Kreta haast altijd wel waait. De meest gebruikelijke winden waaien uit het westen en bieden in de zomer een goede verkoeling tegen de warmte.

De Grieken op Kreta spreken met elkaar Grieks en dan ook vaak in plaatselijk dialect. Het toerisme heeft er echter toe geleid dat u op Kreta zichzelf ook goed verstaanbaar kan maken in het Engels. De afstand tussen Kreta en het vaste land van Griekenland is ongeveer 100 km, ongeveer 300 km ten zuiden van Kreta ligt het Afrikaanse land Libië.

Sinds de Olypische zomerspelen van 2004 beschikt Kreta over een groot sport (voetbal) stadion met 33.000 plaatsen. Dit stadion is een grote stimulans voor sport op Kreta in het algemeen. Het stadion kunt u vinden in Iraklion.

Meer informatie: www.vakanties-kreta.nl

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden