Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie La Gomera (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie La Gomera)

Op ongeveer 125 kilometer voor de Noord Afrikaanse westkust ligt het Spaanse eiland La Gomera. La Gomera vormt samen met onder andere El Hierro, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma en Tenerife de Canarische Eilanden.

La Gomera heeft een totale oppervlakte van 378 km² en is hiermee na El Hierro het kleinste bewoonde eiland van de anarische eilanden. Het eiland heeft een ronde vorm en is ongeveer 24 kilometer in doorsnee. La Gomera telt een kleine 30.000 inwoners.

De hoofdstad van het eiland is: San Sebastián de la Gomera.

Vanuit Nederland kunt u niet rechtstreeks naar La Gomera vliegen. La Gomera beschikt sinds 1999 over een regionaal vliegveld welke enkel voor vluchten binnen de Canarische eilanden gebruikt wordt.

La Gomera vakantie

Wanneer u naar Gomera af zou willen reizen kiezen de meeste toeristen doorgaans voor een vlucht naar Tenerife, vanuit Tenerife kunt u dan doorvliegen naar La Gomera of gebruik maken van een snel veerdienst. Deze veerdiensten varen vanaf Tenerife, La Palma en El Hierro.

La Gomera kent een vulkanische oorsprong wat het uiterlijk van La Gomera natuurlijk sterk beinvloed. La Gomera kent een bergachtig binnenland waar we soms diepe ravijnen kunnen tegenkomen. De hogergelegen delen van La Gomera kennen veel begroeiing waardoor de bergen erg groen aan kunnen doen. Helaas zijn de groene toppen meestal niet heel goed waar te nemen vanwege een permanente wolken sluier.

Deze bergen vormen een uitdaging voor geoefende wandelaars voor wie er op La Gomera meerdere routes zijn uitgezet.

De wolkensluier in de bergen zorgen voor een zeer aparte begroeiing op verschillende hoogteniveaus. Omdat het hoog in de bergen eigenlijk altijd vochtig is heeft de begroeiing zich hiernaar aangepast. Op de hellingen vinden we ondermeer een groot laurierbomenbos.

Onderaan de berghellingen heeft de plaatselijke bevolking veelal reservoiren aangelegd welke de regen en vochtigheid van de hoger gelegen gebieden proberen op te vangen. Dit water kan dan weer gebruikt worden in bijvoorbeeld de land en tuinbouw.

De cultuur op La Gomera is vroeger sterk beinvloed door het landschap, maar sinds de toename van het toerisme op La Gomera heeft dit zijn weerslag op de plaatselijke cultuur. De inwoners van La Gomera hebben al sinds de oorsprong te maken met de diepe en brede valleien, ook wel barranco's genoemd. Omdat deze barranco's vroeger communicatie en verplaatsing moeilijk maakten hebben ze op La Gomera een eigen communicatie ontwikeld welke Silbo genoemd wordt.

Silbo valt het best te omschrijven als een combinatie tussen spreken en fluiten. Door moderne communicatie middelen is Silbo tegenwoordig eigenlijk overbodig geworden en leek deze manier van communiceren in de 21ste eeuw te verdwijnen. Om deze cultuur te kunnen behouden is het leren van Silbo verplicht gesteld voor schoolkinderen.

Door de opkomst van het toerisme is La Gomera minder afhankelijk geworden van de moeilijke landbouw waardoor veel landbouwgrond in de loop der jaren is verlaten. Veel mensen zochten hun heil liever in de stad waar men hoopte op een hogere welvaart. Het gevolg hiervan is dat sommige kleinere dorpjes op La Gomera nu geheel onbewoond zijn.

La Gomera is verder trots op haar eigen wijn en de Gomerische kaas.

Meer over La Gomera op: www.lagomera-vakantie.nl

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden