Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Lanzarote (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Lanzarote)

Op ongeveer 125 kilometer voor de Noord Afrikaanse westkust ligt het Spaanse eiland Lanzarote. Lanzarote vormt samen met onder andere El Hierro, Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, La Palma en Tenerife de Canarische Eilanden.

Lanzarote zelf is inclusief de tot Lanzarote behorende kleine eilanden ( La Graciosa, Alegranza en Montaña Clara) 846 km² in oppervlakte en telt ongeveer 135.000 bewoners. De hoofdstad van Lanzarote is Arrecife waar we ook de luchthaven van Lanzarote aantreffen.

Lanzarote is ontstaan uit een vulkaan en is dan ook een vulkanisch eiland. Door deze oorsprong heeft Lanzarote op sommige plekken veel weg van een maanlandschap met kraters. Dit landschap is erg droog en niet goed in staat om water vast te houden, hierdoor is land en tuinbouw op Lanzarote een behoorlijke opgave.

Lanzarote vakantie

Het maanlandschap brengt echter ook leuke pluspunten, zo wordt lanzarote namelijk geregeld gebruikt om (delen van) films op te nemen. Enkele bekende films die Lanzarote als lokatie hebben gebruikt zijn: Planet of the Apes, Red Planet en Lord of the Rings.

Lanzarote heeft een warm en zonnig, subtropisch klimaat waarbij de temperatuur doorgaans het gehele jaar door vrij constant is. In de zomermaanden juli en augustus is het doorgaans het warmst met gemiddelde temperaturen van rond de 25 graden. In de winter koelt het slechts lichtelijk af waardoor de gemiddelde temperatuur in de koudste maand (januari) nog altijd 17 graden is.

U kunt dus het gehele jaar naar Lanzarote afreizen, maar de mooiste maanden wat betreft het weer zijn doorgaans juni, juli en augustus. Dit zijn ook tevens de drukste maanden.

Lanzarote telt ongeveer 500 verschillende soorten planten en mossen waarvan 17 planten enkel op Lanzarote voorkomen. Het eiland kent maar liefst 180 soorten mos, wat de eerste begroeing op Lanzarote moet zijn geweest na de vulkanische oorsprong. Deze mossen hebben zich goed aangepast aan het rotsachtige land en de droge omgeving. De flora van het eiland is absoluut op een hoogtepunt aan het einde van de winter, in de winter valt er namelijk wat regen op Lanzarote waardoor het hele eiland ineens in bloei kan staan.

Lanzarote kent geen bijzonder dierenrijk, mede omdat het eiland zelf minder goed geschikt is als habitat voor dieren. Er zijn van oorsprong wel verschillende vleermuizen, vogels en reptielen te vinden. Andere dieren die we hier tegenkomen zijn vaak geimporteerd. Hierbij kunt u denken aan de Dromedarissen op Lanzarote, deze zijn geimporteerd om te gebruiken bij de landbouw maar tegenwoordig vormen deze dieren een toeristische attractie op Lanzarote.

De landbouw op Lanzarote is bijzonder te noemen. Omdat het eiland zeer weinig regen kent moesten de bewoners creatief zijn in de land en tuinbouw. Er zijn speciale constructies gemaakt om zoveel mogelijk regen te vangen en te behouden voor het land en tevens het land te beschermen tegen de soms hevige winden.

De cultuur op Lanzarote is zoals de bevolking overwegend Spaans. Op Lanzarote is ongeveer 75% van de inwoners ook van Spaanse komaf. Naast Spanjaarden vinden we op Lanzarote ook Colombianen, Britten, Duitsers, Marokkanen en Ieren.

U kunt zich voorstellen dat de cultuur op het eiland zich ook redelijk heeft aangepast aan deze verschillende etnische groepen, maar ook aan het toerisme op Lanzarote.

Met name in de horeca zijn de verschillende culturen goed merkbaar en wordt er veel gedaan om verschillende groepen toeristen een eigen plek te bieden.

Meer over Lanzarote op: www.lanzarotevakanties.nl


Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden