Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie La Palma (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie La Palma)

Op ongeveer 60 kilometer ten opzichte van Tenerife ligt het Spaanse eiland La Palma. La Palma vormt samen met onder andere El Hierro, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Gomera en Tenerife de Canarische Eilanden. La Palma is het meest westelijk gelegen eiland van de Canarische Eilanden.

La Palma heeft een oppervlakte van 729 km² en telt een kleine 100.000 inwoners. Het eiland kent een natte vruchtbare kant en een droge kant, welke meer geschikt is voor toerime en vakantie. De hoofdstad van La Palma staat bekend als Santa Cruz en vinden we in het oosten van La Palma. Santa Cruz is echter niet de grootste stad op La Palma, deze eer valt ten deel aan Los Llanos de Aridane in het westen.

La Palma is evenals de overige Canarische Eilanden ontstaan door vulkanische activiteit in dit gebied, La Palma kent echter de hoogste vulkanische activiteit waarvan de laatste rond 1971 gemeten is. Het hoogste punt van La Palma ligt op bijna 2500 meter boven zee niveau waarmee het eiland geografisch gezien het hoogste eiland ter wereld is.

La Palma beschikt over een internationaal vliegveld welke we aan de kust bij Mazo, vlak bij Santa Cruz gelegen is.

La Palma vakantie

La Palma staat niet bekend vanwege de prachtige stranden en op La Palma zijn er dan ook niet veel grote stranden te vinden. Natuurlijk beschikt het eiland over een aantal stranden maar het zand is hier doorgaans zwart. De stranden hebben deze zwarte kleur vanwege de vulkanische oorsprong van het eiland.

De bekendste stranden van La Palma zijn de stranden van Los Cancajos en Tazacorte. Doorgaans is het niet te druk op deze stranden, maar wanneer u zelf op ontdekkingstocht gaat zult u nog een aantal andere kleine strandjes kunnen ontdekken. De bereikbaarheid van de wat meer afgelegen stranden kan soms te wensen overlaten.

Op de meeste stranden kan bovendien een sterke stroming staan. Pas dus goed op wanneer u besluit een duik te nemen.

Omdat La Palma het gehele jaar, dankzij vegetatie, groen aandoet staat het Canarische Eiland ook wel bekend als 'La Isla Bonita' en als 'La Isla Verde'. Respectievelijk 'het mooie eiland' en 'het groene eiland'

La Palma heeft een bijzonder klimaat waarbij het weer vaak op verschillende plekken op La Palma erg kan verschillen. Het komt geregeld voor dat het bijvoorbeeld aan de lager gelegen kust lijn zeer mooi zonnig is, terwijl het noord-oosten en de hoger gelegen gebieden van het eiland een behoorlijke regenval krijgen. Wanneer u bijvoorbeeld van plan bent om op La Palma te wandelen, probeer dan reeds bij vertrek rekening te houden met wisselende weersomstandigheden.

De verschillen in klimaat worden vooral veroorzaakt door hoogte verschillen, de passaatwind en door de zee. De westkust kent doorgaans het beste weer. Gemiddeld gezien is het op La Palma in de zomer ongeveer 25 graden en zakt de temperatuur in de winter tot gemiddeld 20 graden.

Door de grote verschillen op La Palma kent het eiland een zeer diverse flora en een zeer hoge bezienswaardigheid. Het eiland is niet voor niets zeer populair als bestemming voor bijvoorbeeld wandelvakanties.

De eerste bewoners van La Palma zijn waarschijnlijk de Benahoarieten geweest. Dit volk leefde hier in verschillende stammen. Van deze tijd is natuurlijk weinig overgebleven maar nog altijd vinden we op La Palma grotwoningen, rotstekeningen en aangelegde paden door de bergen.

In het begin van de 15e eeuw kwamen de Spanjaarden aan land nabij Sata Cruz. Het duurde echter tot het eind van de eeuw totdat deze Spanjaarden het verzet van de bewoners gebroken hadden.

La Palma heeft net als de meeste Canarische eilanden een historie in de kunstnijverheid. Vroeger had elk eiland een eigen specialiteit en dat is in de tradities nog goed te merken.

De heersende cultuur op La Palma is de Spaanse cultuur, Spaans is tevens de voertaal.

Meer over La Palma op: www.lapalma-vakantie.nl

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden