Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Lesbos (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Lesbos)

Lesbos is een van de Griekse eilanden in de Egeïsche Zee. Het ongeveer 100.000 inwoners tellende eiland is gelegen nabij de kust van Klein-Azie en heeft een oppervlakte van 1630 vierkante kilometer. Lesbos is ontstaan door twee vulkanen die nu niet meer actief zijn. De oude vulkanen zijn hier inmiddels in zee gezonken waardoor twee opvallende baaien ontstaan zijn. Deze baaien zijn visrijke gebieden waar veel sardines zwemmen.

Ongeveer een derde van de inwoners van Lesbos zijn woonachtig in de hoofdstad Mytilini aan de zuidoost kant van Lesbos. Bij Mytilini vinden we tevens de belangrijkste haven en het vliegveld van Lesbos.

Lesbos vakantie

Een van de toeristische plaatsen is Molyvos (Mithymna). Dit kleine dorpje telt ongeveer 3000 inwoners en valt vooral op vanwege de ligging tegen een heuvel. Bovenop de heuvel torent een oude burcht boven het dorpje uit wat een mooi plaatje opleverd.

Agiassos is gelegen aan de voet van de Olympos en is met een hoogte van ongeveer 600m de hoogst gelegen plaats. In Agiassos in een orthodoxe kathedraal te vinden welke ook als bedevaartsoort kan worden gezien.

Het dorpje Petra is bekend vanwege de Panagia Glykofilousa-kerk. Deze kerk is gelegen op een rots op 30 meter hoogte. De kerk is bereikbaar middels een lange trap met 114 treden.

Lesbos is een behoorlijk bezienswaardig eiland met verschillende natuurlijke en historische bezienswaardigheden. Op vijf plaatsen (Eftalou, Thermi, Geras, Polichnitos en Lisvori) komen heetwaterbronnen voor, dit water wordt onder meer gebruikt voor de oude badhuizen die hier aanwezig zijn. Het water staan bekend vanwege de heilzame werking.

De hoofdstad Mytilini heeft veel statige oude herenhuizen welke veelal gebouwd zijn rond 1900. Bij Mytilini vinden we verder een Amfitheater welke plaats biedt aan 15.000 toeschouwers, een Byzantijns kasteel en een Archeologisch museum.

Bij Moira vinden we een oude 170 meter lange aquaduct. Deze aquaduct stamt uit de Romeinsetijd en in maar liefst 26 meter hoog, en telt 17 bogen. Oorspronkelijk deed deze aquaduct dienst om water uit de bronnen bij Agiassos naar Mytilini te laten stromen.

Op Lesbos zijn veel stranden, zowel rondom het eiland als in de baaien. De meeste stranden beschikken bovendien over douches en kleedruimtes.

Het eiland heeft een diverse fauna waarbij de flamingo's het meest in het oog springen. Naast Flamingo's zijn er ongeveer 325 vogelsoorten waaronder ook pelikanen. Lesbos is da ook populair onder vogelspotters. Naast vogels vinden we op Lesbos ook veel reptielen, amfibieën en een eigen paarden ras.

Het Klimaat van Lesbos lijkt meer op het klimaat in Turkije als op het klimaat van de andere Griekse eilanden. Dit geld ook voor de flora en fauna op het eiland. Lesbos kent hete zomers en koude winters, vooral in de zomer kan het op het eiland redelijk warm worden. Gelukkig waait er meestal een lekkere zeewind waardoor de kust van Lesbos aanmerkelijk koeler is. De beste reistijd is doorgaans van April tot Juni.

Griekenland is een cultureel rijk land door de grote historie van de Grieken en de Griekse goden. Hierdoor vinden we in heel Griekenland nog veel tempels en andere historische bouwwerken.De Griekse oudheid heeft veel schatten en opgravingen opgeleverd waardoor Griekenland rijk is aan vele (archeologische) musea.

Op Lesbos vinden we een typisch Griekse keuken, met populaire gerechten als Gyros, Souvlaki en Moussaka. Natuurlijk mag een glaasje Ouzo ook niet ontbreken op Lesbos.

Meer informatie: www.lesbos-vakanties.nl

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden