Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Madagascar (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Madagascar)

Madagascar is met een oppervlakte van 587.041 km², na Groenland, Nieuw-Guinea en Borneo, het grootste eiland ter wereld. Het eiland vinden we in de Indische Oceaan ten oosten van Afrika en telt ruim twintig miljoen inwoners. Madagascar ligt ten hoogte van Mozambique en wordt gescheiden van het Afrikaanse vasteland door de Straat Mozambique.

Het eiland is zeer belangrijk voor de Flora en Fauna aangezien 5% van de totale planten- en diersoorten op Madagascar voorkomen. Van deze 5% zijn maar liefst 80% unieke planten- en diersoorten, welke enkel op Madagscar voorkomen.

Madagascar vakantie

De hoofdstad van Madagascar is Antananarivo en telt ongeveer twee miljoen inwoners. In de Franse taal wordt de stad Tananarive of kortweg Tana genoemd. Antananarivo heeft een zeer centrale ligging in het midden van Madagascar.Enkele andere grotere steden in

Madagascar moet het voornamelijk hebben van de natuurlijke rijkdommen op het gebied van de flora en fauna. Het eiland is zeer belangrijk voor de Flora en Fauna aangezien 5% van de totale planten- en diersoorten op Madagascar voorkomen. Van deze 5% zijn maar liefst 80% unieke planten- en diersoorten, welke enkel op Madagscar voorkomen.

De flora en fauna dragen bij aan het opnemen van het Natuurreservaat Tsingy de Bemaraha en De regenwouden van de Atsinanana op de werelderfgoedlijst, waar ook de koninklijke heuvel van Ambohimanga op te vinden is.

Het klimaat op Madagascar valt het best te omschrijven als een tropisch klimaat waarbij de winterperiode in de Nederlandse zomerperiode valt en vice versa. U kunt echter het best naar Madagascar afreizen van mei tot september. Dit is voor Madagascar een koudere periode maar de gemiddelde temeperatuur ligt dan doorgaans rond de 25 graden. Bovendien valt er in deze periode minder regen.

Madagascar heeft af en toe te maken met orkanen tijdens de orkaanperiode (januari-maart).

Ongeveer de helft van de bevolking op Madagascar is aanhanger van een eigen religie welke in nauw contact staat met voorouder en dodenverering. Er is ook een forse groep (40%) aanhanger van het Christendom en een kleine (7%) Islamitische minderheid.Omdat Madagascar vroeger een Franse kolonie is geweest is dit in de cultuur nog goed te merken. Frans is bij de bovenste laag van de bevolking dan ook een veel geproken taal maar lokale talen hebben een veel groter draagvlak. De officiele taal staat bekend als het Malagasi, in de praktijk wordt deze taal echter in verschillende dialecten gesproken, afhankelijk van de locatie waar u zich bevindt.

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden