Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Malediven (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Malediven)

De Malediven (of Maldiven) is een eilandengroep, ten zuidwesten van India, welke maar liefst 1190 eilanden telt. De eilanden zijn voornamelijk koraaleilanden welke in groepen terug te vinden zijn in 26 atollen van de Indische Oceaan. De Malediven bestaan uit kleine koraaleilanden waarvan ongeveer 200 eilanden door mensen worden bewoond. Van deze bewoonde eilanden gelden er maar liefst 88 als toeristenoord. De eilanden zelf zijn zeer klein en het grootste eiland heeft slechts een oppervlakte van 5 km². Van alle 1190 eilanden zijn er bovendien maar 9 die een groter oppervlakte hebben dan 2 km².

De hoofdstad van de Malediven is de stad Malé op het gelijknamige eiland Malé. Malé telt ruim 100.000 inwoners en is een bijzondere stad. Het eiland Malé is namelijk slechts 1km breed en 1,7 kilometer lang en volledig volgebouwd. Malé is dus te omschrijven als een stad in het water wat een bijzonder plaatje opleverd. Malé is te bereiken via het onbewoonde eiland Hululé, omdat er op Malé geen plek is is hier een vliegveld aangelegd. De bedoeling is dat op ermijn het eiland Hululé ook opvang kan bieden aan inwoners van het overbevolkte Malé.

Malediven vakantie

De Malediven moeten het voornamelijk hebben van de prachtige natuurlijke rijkdommen. De Malediven kent namelijk een aantal schitterende eilanden welke sommige gevallen zijn omgetoverd tot toeristen resorts. Helder blauw water en witte stranden zijn op de meeste eilanden van de Malediven normaal. De eilanden zijn zeer populair onder duikers en er zijn dan ook erg veel duikgebieden.

Op Malé staat de belangrijkste moskee. Deze moskee heeft een zeer mooie grote gouden koepel en een hoge toren. Deze toren heeft ook een andere functie, aangezien geen enkel ander gebouw op Malé hoger mag zijn dan de toren van deze moskee.

De Malediven kent zeer weinig temperatuur schommelingen, het is er zowel 's nachts als overdag, zowel in de winter als de zomer ongeveer tussen de 25 en 30 graden. Wel kennen de Malediven hevige passaatwinden welke voornamelijk in de maanden oktober en november hevig kunnen zijn. Op de Malediven kunnen we ook onderscheid maken tussen een natte en een droge periode. De droge periode start eind December en houdt aan tot en met de maand April. Wanneer u af zou willen reizen naar de Malediven is dit ook de beste reistijd.

De godsdienst op de Malediven is de Islam. Dit is in principe de enige godsdienst op de eilanden en er zijn geen officiele aanhangers van andere godsdiensten. De nationale taal staat bekend als Divehi (of Maledivisch) en wordt behalve op de Malediven nergens gesproken.

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden