Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Malta (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Malta)

De republiek Malta is een eilandengroep in het midden van de Middellandse Zee, ten zuiden van Sicilië (ongeveer 110 kilometer) en ten noorden van Tunesie (ongeveer 290 kilometer). Het belangrijkste en grootste eiland van de republiek Malta is het gelijknamige eiland Malta, de eilanden Comino en Gozo behoren ook aan de republiek Malta. Malta telt en kleine 400.000 inwoners.

De hoofdstad van de republiek Malta is de stad Valletta, welke sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is opgenomen. Valletta is namelijk rijk aan cultuur en is gebouwd in de 16e eeuw, toen Paus Pius IV, ingenieur Fransesco Laparelli de opdracht gaf om Valletta (vernoemd naar de Grootmeester die in 1565 het eiland succesvol tegen de Turkse belegering verdedigde, Jean de la Vallette) te ontwerpen.Valletta heeft nog altijd een laat-middeleeuws centrum met een voledig intacte ommuring.

Malta vakantie

Andere steden/plaatsen op Malta zijn onderandere:
Birgu (Città Vittoriosa)
Bormla (Città Cospicua)
Mdina (Città Notabile)
Qormi (Città Pinto)
Rabat (Gozo) (Città Vittoria of Victoria)
Senglea (Città Invicta of Isla)
Siġġiewi (Città Ferdinand)
Valletta (Città Umilissima)
Żabbar (Città Hompesch)
Żebbuġ (Malta) (Città Rohan)
Żejtun (Cittá Beland)

In de republiek Malta vinden we onderandere de zeven Megalithische tempels van Malta, welke zijn gelegen op de eilanden Malta en Gozo. Verondersteld wordt dat de eilandbewoners deze tempels bouwden tussen 3500 en 2500 voor Christus.

Ook bijzonder is het Ħal Saflieni Hypogeum, een ondergronds complex dat vroeger waarschijnlijk als begraafplaats en tempel gebruikt wordt. Geschat wordt dat het Ħal Saflieni Hypogeum ouder is dan de Egyptysche piramiden en aangelegd is tussen 4000 – 2500 voor Christus. Het meer dan 500 m² ondergrondse complex werd in 1902 per toeval ontdekt en is sinds 1980 opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De hoofdstad van Malta Valletta is zeer bezienswaardig.Valletta is namelijk rijk aan cultuur en is gebouwd in de 16e eeuw, toen Paus Pius IV, ingenieur Fransesco Laparelli de opdracht gaf om Valletta (vernoemd naar de Grootmeester die in 1565 het eiland succesvol tegen de Turkse belegering verdedigde, Jean de la Vallette) te ontwerpen.Valletta heeft nog altijd een laat-middeleeuws centrum met een voledig intacte ommuring.

Het klimaat van Malta is Mediterraan met een droge lange zomer van april tot en met oktober. In deze periode is de gemiddelde temperatuur 26°C. Gedurende deze zomermaanden kan de tempratuur soms oplopen tot rond de 40 graden. Tijdens de winterperiode (van november tot en met maart) is het met een gemiddelde temperatuur van 12°C een stuk frisser. De meeste regen valt vanaf eind september tot eind april.

Het eiland Malta is een rotsachtig en kaal eiland waar niet veel natuurlijke begroeiing voorkomt. Malta is uitzonderlijk gevormd en heeft daardoor tientallen natuurlijke baaien en inhammen waar kleine, rotsachtige strandjes liggen. De mooiste stranden van Malta liggen zonder twijfel in het Noord-Westen, waar we een paar mooie zandstranden vinden.

Op Malta spreekt bijna iedereen Engels inverband met het toeristische karakter van Malta. Malta kent echter twee officiele talen, te weten: Maltees en Engels. Het Maltees valt het best te omschrijven als een Arabisch dialect met Italiaanse, Engelse en Franse invloeden. Het Maltees is de enige Semitische taal die geschreven wordt met het Latijnse alfabet.

In principe is er in de republiek Malta een vrijheid van Godsdienst. 98% van de inwoners zijn echter Rooms-Katholiek waardoor deze religie als staatsreligie kan worden gezien. Malta is in de praktijk een van de meest Katholieke landen in de wereld en kent een zeer hoog kerkbezoek.

In Malta komen er vele Rooms Katholieke kloosterorders voor zoals bijvoorbeeld de Jezuïeten, Franciscanen, Dominicanen en de Zusterkens Der Armen.

Economisch profiteert Malta voornamelijk van de toeristische sector en daarnaast is de scheepsbouw ook belangrijk. Sinds 1 januari 2008 is de Euro het wettelijke betaalmiddel.

Meer informatie: www.vakanties-malta.nl

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden