Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Namibie (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Namibie)

Namibie vinden we terug in zuidelijk Afrika aan de Atlantische Oceaan. Namibie grenst in het zuiden aan Zuid-Afrika, in het noorden aan Angola en Zambia en in het oosten aan Botswana. Namibie heeft een totale oppervlaket van 824.292 km² en telt ruim twee miljoen inwoners. De hoofdstad van Namibie is het centraal gelegen Windhoek waar we ook het internationale vliegveld van Namibie vinden.

De hoofdstad van Namibie is het centraal gelegen Windhoek, welke rond de 250.000 inwoners telt. Windhoek is een hoog gelegen stad op 1650m boven zeeniveau. In de stad vinden we nog veel Duitse invloeden vanwege het koloniale verleden van de landen. Zo wordt er in Namibie onder andere veel Duits bier gebrouwen.

In veel steden in Namibie is de Duitse invloed sterk, zo ook in bijvoorbeeld Lüderitz, een stad aan een baai op de zuidwestkust van Namibië. Welke vroeger door de Duitsers als handelspost in gebruik was. In de stad zelf vinden we ook nog een Duitse kerk en zijn de meeste straatnamen Duitstalig.

Namibie vakantie

Ook Swakopmund heeft een Duits karakter. Swakopmund vinden we aan de Namibische kust bij de monding van rivier de Swakop. Swakopmund is een populaire vakantiebestemming voor de welvarende Namibische bevolking en voor Zuid-Afrikanen.

Enkele andere belangrijke steden in Namibie zijn onder andere: Rehoboth en Keetmanshoop.

Namibie heeft weinig traditionele bezienswaardigheden. Het land kent verscheidene historische bouwwerken welke voornamelijk door Duitsland tijden de koloniale periode gebouwd zijn.

Historisch gezien zijn ook de rotstekeningen bij de Twyfelfontein een aanrader. In deze vallei zijn ongeveer 2500 prehistorische rotstekeingen gevonden. Helaas zijn vele rotstekeningen ontvreemd, wat de Werelderfgoedlijst van UNESCO heeft doen besluiten om de rotstekeningen op hun lijst op te nemen.

Verder heeft Namibie een interessante Afrikaanse flora en fauna. Waardoor er in Namibie ook verschillende safari's mogelijk zijn in bijboorbeeld de Kalahari Woestijn. We vinden hier onder andere de Namibische woestijnolifant.

Wanneer het in Nederland winter is, is het in Nambie Zomer en vice versa. In de Nabische zomer kan de temperatuur erg oplopen tot soms wel boven de 40 graden. In de Namibische winter is de temperatuur overdag aangenamer met gemiddelde temperaturen van 22 graden. In de Namibische winter is het echter 's nachts een stuk koeler en kan het soms zelfs vriezen.

In Namibie is het doorgaans ongeveer 300 dagen per jaar volstrekt droog en zonnig. Het regenseizoen valt rond januari, maart en april. In deze maanden kan er soms een fikse regenbui vallen maar is het weer het grootste gedeelte van de dag zeer goed.

In de belangrijkste gebieden in Namibie is de cultuur sterk beinvloed door de Duitse kolonisatie. In de minder ontwikkelde binnenlandse gebieden heersen echter nog altijd de Inheemse culturen. De officiele taal in Namibie is het Engels wat door een groot deel van de bevolking kan worden gesproken. Er worden echter ook andere talen gesproken zoals het Duits, Afrikaans en enkele inheemse talen.

Ruim 80% van de bevolking is een aanhanger van het Christelijke geloof. Verschillende Namibische stammen volgen doorgaans een traditoneler inheems geloof.

Het officiele betaalmiddel is de Namibische Dollar.

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden