Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Nepal (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Nepal)

Nepal is een land in zuid Azie waarvan een deel op het Indische subontinent is gelegen. Nepal telt een ruime 30 miljoen inwoners op een totale oppervlakte van 147.181 km². Nepal is gelegen in het Himalaya gebergte tussen India, China/Tibet. Door de ligging van het Himalaya gebergte is Nepal erg bergachtig. In Nepal vinden we onder andere de Mount Everest (de hoogste berg ter wereld). Dit is echter de enige hoge berg in Nepal want van de 10 hoogste bergen in de wereld, liggen er maar liefst 8 in Nepal.

De hoofdstad van Nepal is Kathmandu, waar een kleine miljoen mensen wonen. Kathmandu ligt op ongeveer 1350m boven zeeniveau aan de rivier Vishnumati. Kathmandu is bekend vanwege de vele Boeddhistische tempels en paleizen en als voorstation voor bergbeklimmers in het Himalaya gebergte. In Kathmandu vinden we dus vele tempels en paleizen waarvan het paleis van de Nepalese Koninklijke familie de belangrijkste is.

Vooral de stad Kathmandu staat bekend vanwege de vele bezienswaardigheden. In de stad zelf vinden we vele Boeddhistische tempels en paleizen welke veelal uit de 17e eeuw afstammen. Kathmandu is gelegen in een vallei welke maar liefst 7 monumenten van de werelderfgoedlijst van UNESCO telt.

Nepal is ook zeer bezienswaardig vanwege de ongerepte natuur. De bergachtige landschappen zijn veelal onbewoond en onaangetast.

Nepal vakantie

Het klimaat in Nepal is zeer divers. De voornaamste reden voor deze diversiteit zijn de grote hoogteverschillen in het land. Zo zouden we kunnen zeggen dat bijvoorbeeld het Himalaya gebergte onder invloed staat van een hooggebergteklimaat, terwijl de grensgebieden met India een subtropisch klimaat kennen.

In het oosten van Nepal valt er beduidend meer regen dan in de centrale en westelijke gebieden.

De Nepalese cultuur is sterk onder de invloed van de religie. Het overgrote deel van de bevolking (ongeveer 80%) is aanhanger van het hindoeïsme maar ook het boeddhisme (10%) is belangrijk. Er is geen officiele staatsgodsdienst maar in principe is Nepal het enige officiële Hindoe-land in de wereld.

In Nepal is de officiele taal het Nepali welke zijn oorsprong kent in het Sanskriet. Ongeveer 60% van de bevolking in Nepal spreekt Nepali, maar er worden ook veel lokale talen gesproken. Indien u van plan bent het land in te trekken is een gids dan ook geen overbodige luxe.

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden