Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Paxos (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Paxos)

Paxos is een klein Grieks eilandje welke, net als andermeer Corfu, Zakynthos en Lefkas, gerekend wordt tot de Ionische Eilanden. De Ionische eilanden vinden we terug in het noordwesten van Griekenland iets ten zuiden van Corfu. Paxos heeft een totale oppervlakte van 19 km² en telt in totaal ongeveer 2500 vaste inwoners. De hoofdstad van het eiland Paxos is Gaios, een plaats in het zuidoosten van het eiland welke vroeger bevolkt werd door piraten.

Aan de westkust van Paxos vinden we mooie kalksteenkliffen welke door de jaren heen door erosie van het water zijn aangetast. Verder staat het eiland bekend vanwege de hoge kwaliteit olijfolie die op Paxos wordt geperst. Op Paxos vinden we dan ook meer dan een half miljoen olijfbomen.

Paxos is een klein eilandje en het is dus niet meer dan logisch dat we hier niet veel steden vinden. De hoofdstad van Paxos is Gaios, een plaats in het zuidoosten van het eiland welke vroeger bevolkt werd door piraten. In Paxos vinden we ook de belangrijkste zeehaven van het eiland.

Naast Gaios vinden we op Paxos ook de plaatsen Lakka, welke in het Noordelijkste punt is gelegen en de plaats Loggos, in het Noordoosten. Loggos. Loggos wordt ook wel Longos genoemd.

Paxos vakantie

Paxos staat niet bekend vanwege veel bezienswaardigheden maar het eiland op zich is natuurlijk wel een plaatje. Er zijn een aantal historische en culturele bouwwerken te vinden maar het eiland moet het vooral hebben van het strand en de liggin ten opzichte van andere eilanden. Vanaf Paxos kunt u dan ook gemakkelijk eilanden als Antipaxos, Panayia en Agios Nikolaos bezoeken. Vooral Antipaxos is de moeite waard. Op Antipaxos vinden we twee van de best gewaardeerde stranden in de Ionische zee. Bovendien is Antipaxos beroemd vanwege haar wijn, deze wijn is buiten Antipaxos zeer moeilijk verkrijgbaar en trekt om die reden toeristen naar het eiland.

Het klimaat op Paxos is een subtropisch-mediterraan klimaat. Dit betekend dat het eiland geniet van warme zomers en zachte winters. Vooral in de winter is er relatief veel regenval waardoor het eiland erg groen oogt. Het klimaat op Paxos leent zich uitstekend voor olijfboomgaarden waardoor we die hier dan ook veel tegenkomen. Een klein nadeel aan de olijven teelt is dat deze olijfboomgaarden veel insecten (chicaden) aantrekken die een aardige hoeveelheid geluid kunnen produceren.

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden