Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Peru (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Peru)

Peru is een Zuid-Amerikaans land aan de westkust van het continent. We vinden Peru ongeveer ten hoogte van Brazilie. Peru wordt naast Brazilie in het oosten ook begrensd door Chili in het zuiden, Bolivia in het zuidoosten en door Ecuador en Colombia in het noorden.

Peru heeft een totale oppervlakte van 1.285.216 km² en telt ruim 30 miljoen inwoners. Het land is zeer divers en heeft zowel hoge bergen, grote meren, vulkanen, rivieren en een Amazone gebied.

De hoofdstad van Peru is het aan de westkust gelegen Lima. Lima is de grootste stad van Peru en telt ongeveer 5 miljoen inwoners. De stad is gelegen in het dal van de Rimac rivier.

Peru vakantie

Peru is zeer bezienswaardig vanwege de grote diversiteit van het land. Enkele beroemde bezienswaardigheden van Peru zijn bijvoorbeeld:

De ruïnestad Chan Chan, welke oorspronkelijk uit negen paleizen bestond. Enkel het Tschudi-complex is goed bewaard gebleven en toegankelijk voor het publiek. Chan Chan staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De Nazcalijnen, eeuwenoude figuur tekeningen in het zand, welke alleen vanuit de lucht goed waarneembaar zijn. Er is nog altijd veel onduidelijkheid over het ontstaan van deze lijnen.

Cuzco, de vroegere Inca hoofdstad en de omliggende heilige plaatsen.

Machu Picchu, een Incastad die in tegenstelling tot Cuzco niet grotendeels is verwoest door de Spanjaarden.

Het Titicacameer, dit meer is op een hoogte van 3800 meter het hoogst bevaarbare meer ter wereld.

Het is niet mogelijk een eenduidige omschrijving te geven van het klimaat in Peru vanwege de grote diversiteit in het landschap. Het maakt veel verschil of u de kustlijn, het amazonegebied of de hogergelegen gebieden bezoekt.

Voor de kolonisatie was Peru het centrum van het Inca rijk waarvan Cusco de hoofdstad was. De Spaanse kolonisatie maakte hier echter voor een groot deel een einde aan, maar Inca cultuur is in sommige gebieden nog altijd aanwezig.

De officiele taal van Peru is Spaans maar in het veelal door indianen bevolkte Andes gebergte zijn de talen Quechua en Aymara de meest gesproken. De officiele godsdienst is Rooms-Katholiek.

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden