Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Rhodos (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Rhodos)

Rhodos maakt deel uit van de Griekse Dodekanesos eilanden (oa. Rhodos, Kos, Kalymnos). Het eiland zelf is het op drie na grootste eiland van Griekenland en ligt slechts enkele kilometers van de Turkse Kust.

Rhodos telt tussen de 100 en 150 duizend inwoners en is zeer populair onder toeristen. Deze toeristen komen graag naar Rhodos omwille van de vele zonuren . Voor toeristen zijn er dan ook veel faciliteiten op Rhodos te vinden.

De hoofdstad op het eiland Rhodos is Rhodos-stad (Rodos-stad). Behalve Rhodos stad zijn er nog veel leuke steden en dorpen op het eiland te vinden.

Natuurlijk is het eiland zelf een bezienswaardigheid op zich. U kunt hier genieten van het heerlijke weer en de mooie stranden. Wanneer u op zoek bent naar wat meer cultuur kunt u goed terecht in Rhodos Stad welke de meest bezienswaardige stad van Rhodos is. Hier vinden we vooral veel historische overblijvselen zoals oude kasteelmuren, bovendien is er een erg mooie historische haven en een moderne haven.

Bij Monolithos staat nog een oud kruisvaarderskasteel wat zeker de moeite waard is en ook het plaatsje Lindos beschikt over prachtige oude stadsmuren en een bijzondere akropolis. Verder vinden we aan de rand van Archangelos een ruïne van een burcht op een heuvel.

Natuurliefhebbers zullen graag de Vlindervallei bezoeken. Hier kunt u tijdens de zomermaanden duizenden vlinders bekijken. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld de Petaloudes Vallei of de zeven bronnen bezoeken. Vanaf Rhodos kunt u bovendien gemakkelijk buur eilanden en zelfs Turkije bezoeken. Vanuit Rhodos varen er meerdere boten naar bijvoorbeeld Kos of Samos.

Het Klimaat van Rhodos lijkt meer op het klimaat in Turkije als op het klimaat van de andere Griekse eilanden. Dit geld ook voor de flora en fauna op het eiland. Het binnenland van Rhodos wordt gekenmerkt door met bossen begroeide heuvels. Rhodos kent hete zomers en koude winters, vooral in de zomer kan het op het eiland erg warm worden. Gelukkig waait er meestal een lekkere zeewind waardoor de westkust van Rhodos aanmerkelijk koeler is.

De stranden op Rhodos bestaan zowel uit zandstranden als stranden met keien. De meeste mensen geven de voorkeur aan de zandstranden in het oosten van Rhodos waardoor het op de kei stranden doorgaans wat rustiger is.

Rhodos komt voor in de Griekse mythologie. Volgens de mythe verdeelde Zeus de wereld onder de goden, maar vergat Zeus hierbij een deel aan de zonnegod Helios te geven. Hierop rees het eiland Rhodos op uit de zee, Rhodos kwam vervolgens aan Helios toe.

De bevolking bestaat voor het grootste gedeelte uit Grieken welke doorgaans Grieks als moedertaal spreken. Het grootste gedeelte van de Grieken handen het Grieks-orthodoxe geloof aan maar er is ook een kleine moslim aanhang.

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden