Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Samos (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Samos)

Samos is een Grieks eiland welke is gelegen in de Egeïsche Zee. Op Samos wonen een kleine 50.000 mensen op een totale oppervlakte van 468 km². Het eiland kenmerkt zich door hoge bergen zoals de 1437 meter hoge Kerketefsberg in het westen van Samos.

De hoofdstad van Samos is Vathy welke ook wel bekend staat als Samos Stad. Vathy is gelegen in het Noordoosten van Samos en is de belangrijkste havenstad van het eiland. De stad telt ongeveer 15.000 inwoners.

Andere leuke plaatsen zijn bijvoorbeeld Kokkari met vele leuke kleine winkeltjes en straatjes en Karlovasi welke in een ravijn deels tegen een heuvel is opgebouwd.

Verder vinden we op Samos de bad en kust plaatsen: Ormos, Pythagorio en Votsalakia. Daarnaast ook de bergdorpen Platanos, Vourliotes en Manolates.

Samos vakantie

Samos is een erg bezienswaardig eiland. Naast een prachtig landschap kent het eiland ook vele culturele bezienswaardigheden. Zo zijn de oude historische plaatsen Pythagorio en Heraion beide opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bovendien zijn vele eilanden in dit gebied makkelijk bereikbaar vanaf Samos.

Enkele andere bezienswaardigheden zijn ondermeer: Het Archeologisch museum in Vathy, Kokkari, Pythagorion (het standbeeld van Pythagoras), de zuil en ruïne van Heraion, Efpalineio Orygma aquaduct (tunnel), Platanakia, Moni Spilianis (en klooster + kerk in een rots) en het mooie strand van Votsalakia.

Het Klimaat van Samos lijkt op het klimaat van west Turkije. Het kent zowel vruchtbare vlaktes als onvruchtbaar bergland. Het binnenland van Samos wordt gekenmerkt door met bossen begroeide heuvels. Samos kent hete zomers en koude winters, vooral in de zomer kan het op het eiland erg warm worden. Gelukkig waait er meestal een lekkere zeewind waardoor de kust van Samos aanmerkelijk koeler is.

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden