Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Sicilie (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Sicilie)

Sicilië is een Italiaans eiland in de Middellandse Zee en is gelegen tegen de punt van de laars in zuidelijk Italie. Sicilie heeft een totale oppervlakte van 25.710 km² en is hierdoor het grootste eiland in de Middelandse Zee (2: Sardinie). Sicilie telt ruim vijf miljoen inwoners en is een autonome Italiaanse Regio. De hoofdstad van het eiland is Palermo.

Ten zuiden van Sicilie vinden we verder het eiland Malta en ten Zuidwesten het Afrikaanse land Tunesie.

De hoofdstad van Sicilie is Palermo welke een kleine miljoen inwoners telt. Palermo is gelegen aan de kust in het Noordwesten van het eiland. Palermo staat bekend als universiteitsstad maar is ook bekend vanwege de belangrijkste haven van het eiland en het nabijgelegen vliegveld.

Andere belangrijke steden op Sicilie zijn bijvoorbeeld Catania, Syracuse en Messina.

Sicilie kent een rijke historie wat ook zeker de nodige (historische) bezienswaardigheden heeft opgeleverd.

Sicilie vakantie

Enkele belangrijke bezienswaardigheden op Sicilie zijn ondermeer: Archeologisch museum, Museo Archeo logico Regionale, Ignazio Mormino (museum van kunst en archeologie), Paleontologisch museum, Regionale galerij van Sicilië, Risorgimento: nog een museum, Oratorio del Rosario di Santa Cita (oratorium), Teatro Biondo, Teatro Massimo, San Domenico (Basiliek in Palermo), Cappella Palatina (basiliek met mozaïeken), Palazzo dei Normanni, San Giovanni degli Eremiti, Palazzo Arcivescovile en museo Dioceano (Dioceaans museum), Piazza Vittoria en de Monte Pellegriono (429 hoge berg).

Het klimaat op Sicilië valt het beste te omschrijven ols een (subtropisch) mediterraan klimaat. Dit betekend in de praktijk dat het eiland warme tot zeer warme zomers kent in combinatie met milde temperaturen in de winter. In de hogergelegen gebieden op Sicilië kan in de winter echter wel sneeuw vallen. In de zomer ligt de temeperatuur doorgaans tussen de 26 en 32 graden terwijl deze in de koelere winer tussen de 14 en 18 graden ligt.

Zeker in de zomerperiode is de waterteperatuur bijzonder aangenaam.

Door de strategische ligging van Sicilie is het eiland in het verleden vaak van eigenaar gewisseld, deze zeer rijke historie wat zeker invloed heeft op de hedendaagse cultuur. Sicilie werd oorspronkelijk bevolkt door verschillende prehistorische stammen, maar het eiland is in de loop der jaren door veel verschillende volken bewoond. Verschillende volken brengen verschillende culturen welke in de loop der jaren zijn versmolten tot de huidige cultuur.

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden