Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Sint Maarten (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Sint Maarten)

Sint Maarten is een klein eiland in de Caribische zee iets ten zuiden van het eiland Anguilla en op ongeveer 240 km ten oosten van Puerto Rico. Het eiland Sint Maarten is onderverdeeld in een Nederlands en een Frans gebied. Het noordelijk gelegen Franse Sint Maarten is met een oppervlake van 53,20 km² iets groter dan het 34 km² tellende Nederlandse zuiden van Sint Maarten.

Het Nederlandse deel mag dan kleiner zijn maar telt wel een iets grotere bevolking (respectievelijk: 40000 en 45000). Frans Sint Maarten kent Marigot als hoofdstad, de hoofdstad van het Nederlandse gedeelte is Philipsburg.

Frans Sint Maarten kent Marigot als hoofdstad, de hoofdstad van het Nederlandse gedeelte is Philipsburg.

Sint Maarten vakantie

Sint Maarten kent weinig bijzondere culturele bezienswaardigheden maar is toch zeer populair onder toeristen. De reden is simpel, Sint Maarten heeft een heerlijk caribisch klimaat en prachtige stranden. Toeristen arriveren doorgaans per vliegtuig maar het eiland wordt ook vaak door cruiseschepen aangedaan.

Zowel het Nederlandse als het Franse deel van Sint Maarten heeft een eigen vliegveld.

Sint Maarten heeft een semi-aride savanne klimaat met een droog seizoen vanaf Februari tot September en een nat seizoen vanaf Oktober tot Januari. Gedurende 1 jaar valt er ongeveer 570mm regen waarvan het grootste gedeelte in de natte periode. De temperaturen zijn vrij constant met kleine verschillen gedurende het jaar. De passaatwind zorgt voor een constant zacht briesje welke helpt verkoelen tijdens de dag en helpt verwarmen tijdens de nacht. ’s Nachts is het dus iets koeler maar zeker niet koud, het is ’s nachts meestal niet veel kouder dan 25 graden, ongeveer vijf graden lager dan de dag tempratuur.

Ondanks dat het eiland is onderverdeeld in een Nederlands en een Frans gedeelte zijn de cultuur verschillen niet zo groot als we zouden verwachten. Officieel spreken ze in het Franse gedeelte Frans en op het Nederlandse gedeelte Nederlands, maar in de praktijk spreken de meeste mensen op Sint Maarten Engels. De reden hiervoor is dat het grootste gedeelte van de bevolking op Sint Maarten afstamt van Engelstalige slaven.

Den grens tussen de twee gebieden is ongeveer 10 kilometer lang, maar er is vrij verkeer tussen de twee gebieden.

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden