Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Suriname (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Suriname)

Suriname vinden we terug aan de noordoost kust van Zuid-Amerika en grenst aan de landen Frans Guyana, Guyana en Brazilie. Suriname heeft een totale oppervlake van 163.820 km² en telt ongeveer een half miljoen inwoners. Het relatief lage inwonertal in vergelijking met de oppervlakte komt doordat het overgrote deel van Suriname bestaat uit het Amazoneregenwoud.

De hoofdstad van Suriname is Paramaribo welke, op 23 kilometer van de zee, aan de westoever van de rivier 'de Suriname' gelegen is. Een kleine 50% (250.000 inwoners) van de totale bevolking van Suriname woont in Paramaribo.

Enkele andere steden in Suriname zijn: Alkmaar, Berg en Dal, Berlijn, Bigi Poika, Cabendadorp, Katwijk, Meerzorg, Moengo, Nieuw-Rotterdam, Peperpot, Pokigron, Post Utrecht, Thorarica, Wageningen en Zanderij.

Suriname heeft een zeer bijzondere flora en fauna maar Suriname kent naast de vele natuurlijke bezienswaardigheden ook een aantal culturele bezienswaardigheden.

Suriname vakantie

Interessant is bijvoorbeeld het Nederlandse fort Zeelandia, welke in Paramaribo is gelegen aan de linkeroever van de rivier 'de Suriname'. Tegenwoordig doet het fort dienst als museum. De oude plantage van Laarwijk is nog altijd de bezoeken. Hier was vroeger een suikerplantage waarvan nog enkele overblijfselen te vinden zijn.

In Paramaribo vinden we de Paramaribo Zoo, welke mede dankzij Blijdorp en Artis inmiddels weer een bloeiende diergaarde genoemd kan worden.

Het klimaat in Suriname is een Tropisch Regenwoud klimaat. Dit betekend dat het in Suriname eigenlijk het gehele jaar door warm te noemen is. Doorgaans wordt het in Suriname niet veel kouder dan een graad of 24. De gemiddelde temperatuur in Suriname ligt rond de 30 graden. Suriname kent een grote en een kleine regentijd, waardoor het op somige momenten hevig en kort kan regenen.

De Surinaamse cultuur is door de kolonisatie sterk beinvloed door de Nederlanders.

Suriname kent een zeer grote diversiteit aan etnische groeperingen waaronder: Hindoestanen, Creolen, Bosnegers, Javanen, Blanken, Chinezen, Indianen, Brazilianen en Libanezen. In Suriname worden ongeveer twintig verschillende talen gesproken, maar de belangrijkste talen zijn het Nederlands, Surinaams en Engels. Daaraast spreken minderheden ook bijvoorbeeld Sarnami Hindoestani, Javaans en Chinees.

Ook de religie in Suriname is sterk verdeeld. Het meerendeel van de Surinamers zijn aanhanger van een vorm van het Christendom, maar ook het hindoeïsme en de islam zijn goed vertegenwoordigd.

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden