Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Tenerife (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Tenerife)

Op ongeveer 150 kilometer voor de Noord Afrikaanse westkust ligt het Spaanse eiland Tenerife. Lanzarote vormt samen met onder andere El Hierro, Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, La Palma en Lanzarote de Canarische Eilanden.

Tenerife is met een totale oppervlakte van 2057 km² het grootste eiland van de Canarische Eilanden en telt ongeveer 900.000 inwoners. Het eiland kent net als de meeste Canarische Eilanden een vulkanische oorsprong wat op eiland goed te merken is. De hoogste vulkaan en tevens hoogste punt op Tenerife is El Teide (3718m).

De hoofdstad van het Canarische Eiland Tenerife is het ongeveer 250.000 inwoners tellende Santa Cruz de Tenerife. Santa Cruz vinden we aan de oostkust en beschikt over een belangrijke (doorvoer) haven.

Tenerife vakantie

Tenerife heeft twee vliegvelden, te weten: Tenerife Zuid (Reina Sofia) en Tenerife Noord (Los Rodeos). De belangrijkste luchthaven voor buitenlandse vluchten is Tenerife Zuid, Tenerife Zuid ligt op ongeveer 75 kilometer van Tenerife Noord vanwaar de meeste binnenlandse vluchten vertrekken. De gehele dag rijden er bussen tussen de vliegvelden.

Oorspronkelijk werd Tenerife bewoond door de Guanchen. De Guanchen leefden in grotten en waren een gevreesd volk. Aan het einde van de 15e eeuw kreeg de Spanjaard Alonso Fernández de Lugo de taak om de Guanchen op Tenerife te verbannen. Dit leidde tot een groot gevecht waarbij meer dan 2000 Spaanse strijders het leven lieten en Alonso Fernández de Lugo zelf gewond raakte. Na deze slachting zou het nog anderhalf jaar duren voordat Spanje erin slaagde om Tenerife te veroveren.

Tenerife kent net als de meeste Canarische Eilanden een vulkanische oorsprong wat op eiland goed te merken is. De hoogste vulkaan en tevens hoogste punt op Tenerife is El Teide (3718m). Door de vulkanische oorsprong wordt het eiland gekenmerkt door hoge bergformaties en valleien. De valleien in het noordwesten van Tenerife zijn over het algemeen zeer vruchtbaar en hier wordt dan ook op grote schaal bananen geteeld.

Tenerife heeft veel natuurschoon zoals het nationale natuurreservaat Las Canadas en de Orotava vallei.

Het klimaat op Tenerife is sterk beinvloed door de passaatwind welke het gehele jaar aanwezig is. In de zomer koelt deze wind het eiland terwijl deze in de winter juist warmte brengt. Hierdoor heeft Tenerife geen grote verschillen in winter en zomer temeperatuur. Doorgaans ligt de gemiddelde temperatuur in de winter op 19 graden en 's zomers op 25 graden.

Zuid Tenerife heeft doorgaans beter weer dan de noordkant. Dit komt doordat wolken kunnen blijven hangen dankzij het bergachtige landschap, met de vulkaan Teide in het bijzonder. Doordat deze wolken hier blijven hangen valt er zeker in de winter meer neerslag op noord Tenerife waardoor het zuiden beter geschikt is voor toerisme. De regen brengt echter ook een groot voordeel voor de vegetatie aan de noordzijde.

Oorspronkelijk werd Tenerife bewoond door de Guanchen. De Guanchen leefden in grotten en waren een gevreesd volk. Aan het einde van de 15e eeuw kreeg de Spanjaard Alonso Fernández de Lugo de taak om de Guanchen op Tenerife te verbannen. Dit leidde tot een groot gevecht waarbij meer dan 2000 Spaanse strijders het leven lieten en Alonso Fernández de Lugo zelf gewond raakte. Na deze slachting zou het nog anderhalf jaar duren voordat Spanje erin slaagde om Tenerife te veroveren.

Hoe u de cultuur in Tenerife ervaart hangt sterk af van het gebied waar u zich bevindt. Vooral in de toeristische gebieden is de plaatselijke cultuur sterk afhankelijk van het toerisme terwijl in de noordelijke gebieden de echte cultuur kan worden geproeft. Een leuk voorbeeld van deze cultuur is het feest 'Romeria' (oogstfeest). Op 'Romeria' wordt een traditionele boerendans gedanst welke Baile de Mago genoemd wordt. De Baile de Mago wordt doorgaans gedanst in traditionele klederdracht.

Ook is er op Tenerife een jaarslijks carnaval.

Santa Cruz de Tenerife is de hoofdstad van Tenerife en wordt korweg Santa Cruz genoemd. Santa Cruz is tevens (samen met Las Palmas de Gran Canaria) hoofdstad van de Canarische Eilanden. We vinden Santa Cruz in de noord oostelijke punt van Tenerife. De stad telt ongeveer 250.000 inwoners. De stad Santa Cruz is versmolten met San Cristóbal de La Laguna La Cuesta en Taco, deze vier steden samen tellen rond de 500.000 inwoners en worden samen ook wel Area Metropolitana de Tenerife genoemd. De steden binnen deze agglomeratie werken nauw samen waardoor sommige politieke bestuurders de agglomeratie tot één stad willen uitroepen.

Santa Cruz kent een stadshart met het centrale plein Plaza de España. Rondom dit plein kunt u de belangrijkste winkel gebieden en vele horeca gelegenheden vinden. Vanaf het Plaza de España kunt u bovendien gemakkelijk de boulevard bereiken.

Meer over Tenerife op: www.tenerife-vakanties.nl

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden