Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Thailand (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Thailand)

Thailand is een ongeveer 70 miljoen inwoners tellend land. gelegen in Zuidoost-Azië. Thailand beslaat in totaal 513.115 km² en wordt omgeven door de landen: Cambodja, Laos, Myanmar en Maleisie.

De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Bangkok telt ongeveer 10 miljoen inwoners en is hiermee de grootste stad van Thailand. In de gehele agglomeratie van Bangkok leven nog veel meer mensen waardoor het totale inwonersaantal van de agglomeratie op meer dan 15 miljoen word geschat. Bagkok ligt niet ver van de Golf van Thailand aan de oever van de Menam rivier.

Naast Bangkok kent Thailand meerdere grote steden waaronder Hat Yai, Chiang Mai, Nakhon Ratchasima, Phitsanulok en Pattani.

Bovendien heeft Thailand de nodige badplaatsen zoals Hua Hin, Phuket, Pattaya en Cha-am.

Thailand vakantie

Thailand herbergd zeer veel bezienswaardigheden zowel op cultureel als natuurlijk vlak. Het Boeddhistische karakter van Thailand heeft ervoor gezorgd dat er erg veel tempels in het land te vinden zijn, welke veelal zeer mooi zijn gebouwd en vaak gouden ronde koepel daken hebben.

Verder is Thailand rijk aan vermaak door verschillende grote dierentuinen en attractieparken. Bovendien zijn de grote steden doorgaans bekend vanwege een groot uitgaansleven en grote shoppingmalls. Op cultureel vlak zijn er voornamelijk veel musea in Thailand, en voor natuurliefhebbers zijn er schitterende parken en natuurgebieden.

Het klimaat voor het grootste gedeelte van Thailand, valt het best te omschrijven als een Tropisch Klimaat. Hierdoor is het eigenlijk gedurende het hele jaar erg warm met temperaturen van gemiddeld 30 graden. Op Thailand kan het soms heftig regenen en er zijn verschillende regen periodes. Doorgaans zijn deze regen periodes geen reden tot paniek aangezien er vaak voldoende afwisseling is met droog en warm weer. De beste reistijd valt doorgaans vanaf de kerst tot juni.

Thailand staat bekend als een Boeddhistisch land en het Boeddhisme is dan ook de belangrijkste godsdienst in het Thailand. Ongeveer 90% van de bevolking spreekt Thai wat ook meteen de officiele taal van Thailand is. Het Thai kent echter een aantal dialecten waardoor in sommige gebieden de taal redelijk kan verschillen.


Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden