Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Tunesie (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Tunesie)

Tunesie is een Arabisch, Noord Afrikaans land aan de Middellandse Zee. Tunesie telt ongeveer 11 miljoen inwoners en beslaat is totaal 163.610 km². Tunesie wordt begrensd door de Middelandse Zee in het Noorden, door Algerije in het (zuid)westen en door Libie in het (zuid)oosten.

De hoofdstad van Tunesie is Tunis. Tunis is tevens de grootste stad van Tunesie en telt ongeveer een miljoen inwoners. De stad is gelegen in het uiterste noorden van Tunesie aan de Middelandse Zee. Vroeger lag vlak bij Tunis se historische stad Carthago waarvan vlakbij Tunis nog enkele resten bewaard zijn gebleven.

Enkele andere steden in Tunesie zijn: Hamammet (op het schiereiland Cap Bon), Nabeul (hoofdstad van het schiereiland Cap Bon), Monastir (noord Tunesie), Sfax (na Tunis de belangrijkste stad) en Sousse.

Tunesie is vooral populair onder toeristen vanwege het heerlijke vakantie klimaat maar Tunesie is ook rijk aan meerdere archeologische sites. Belangrijke historische sites zijn bijvoorbeeld de oude stad Carthago en het amfitheater in El Djem. Ook bijzonder in Tunesie is Chott el Djerid, dit is in principe een zoutmeer maar er staat hier alleen water als het langdurig heeft geregend. In droge periodes tovert dit landschap zich om tot een schitterende witte zoutvlakte.

Tunesie vakantie

Bij Matmata vinden we grotwoningen. Dit zijn uitgehakte woningen met als doel de warme zon te kunnen ontlopen. Star Wars fans zullen sommige delen van dit gebied misschien herkennen want de grotwoningen waren onder andere het décor van de Star Wars films.

Ook het klimaat is zeer bijzonder en er zijn dan ook vele verschillende landschappen in Tunesie.

Tunesie kent geen eenduidig klimaat en verschilt tussen het noorden en het zuiden van het land. Het noorden van Tunesie heeft voornamelijk te maken met een mediterraan klimaat onder invloed van de Middelandse zee. In het zuiden van Tunesie is er echter een woestijnklimaat. De zomer temperaturen langs de zee zijn liggen ongeveer tussen de 25 en de 30 graden, maar in de bergen is het aanmerkelijk koeler. Wanneer u verder het land intrekt zullen de temperaturen ook gestaag toenemen.

Tunesie is een Arabisch land en de cultuur is hier dan ook sterk door beinvloed. De huidige bevolking is voor het grootste gedeelte Berber, maar de door de jaren heen ziet de bevolking zichzelf meer als Arabieren. De geschiedenis van Tunesie heeft ook sporen achtergelaten in de cultuur, dit komt voornamelijk uit overblijfselen van de Romeinse tijd.

De officiele staatsgodsdienst van Tunesie is de Islam en de bevolking is dat ook voor meer dan 98% Islamitisch.

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden