Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Turkije (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Turkije)

Turkije ligt voor het overgrote deel in Azie maar het kleine noord westelijke deel wordt tot Europa gerekend. De stad Istanbul markeert deze grens waardoor deze stad voor een deel in Europa en een deel in Azie is gelegen. Turkije heeft een totale oppervlakte van 783.562 km² en telt ongeveer 75 miljoen inwoners.

Turkije grenst aan maar liefst acht landen, te weten: Bulgarije, Griekenland, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Irak en Syrië. De hoofdstad van Turkije is het centraal noord westelijk gelegen Ankara. Ankara is met ongeveer 4.5 miljoen inwoners niet de grootste stad in Turkije maar is vanwege de centralere ligging gekozen tot hoofdstad.

De grootste Turkse stad is de gedeeltelijk in Azie en gedeeltelijk in Europa gelegen stad Istanbul. Istanbul telt officieel rond de 13 miljoen inwoners maar naar schatting wonen er in dit gebied ongeveer 20 miljoen Turken. Enkele andere bekende Turkse steden zijn: İzmir, Bursa, Adana, Konya, Antalya, Mersin en Tarsus

Turkije is voornamelijk bekend vanwege het prettige Turkse vakantieklimaat en de gastvrije bevolking. Het land kent echter ook meerdere interessante bezienswaardigheden.

Turkije vakantie

De stad Efeze kent bijvoorbeeld zeer veel bezienswaardigheden. Deze stad was in de oudheid een belangrijke haven en handelspost en is gelegen aan de westkust van Turkije tegenover het Griekse eiland Samos. In Efeze vinden we ondermeer:de Tempel van Artemis, de Bibliotheek van Celsus, het Varius-Badhuis, de Staatsagora, Odeon, Prytaneum, de Tempel van Domitianus, de Herculespoort, de Hadrianus-Tempel, de Hangende Huizen, de Poort van Mazaeus en Mithridates, de Kerk van Maria en het Huis van de maagd Maria.

In het noorden van Denizli vinden we het kasteel van katoen (Pamukkale). Hier komt warm kalkhoudend water uit de grond wat zich afzet op de terrassen. De helling die hierdoor is ontstaan vormt een prachtig beeld en heeft daarom de naam kasteel van katoen gekregen.

Ook bijzonder in Turkije is bijvoorbeeld de Ruine van Sagalassos.

Turkije heeft geen eenduidig klimaat. Het (centraal) oosten van Turkije heeft een landklimaat waar zeer hete zomers en zeer koude winters zeer normaal zijn. De toeristische gebieden in het westen hebben meer te maken met het Middellandse zee en het Mediterane klimaat. De zomer en winter periode lopen gelijk aan de Nederlandse maar in de winter is het in Turkije aan de westkust doorgaans een stuk aangenamer.

Turkije kent een jonge bevolking welke voor ongeveer drie derde uit Turken bestaat en voor een vijfde uit Koerden. Andere minderheden zijn onder meer Arabieren, Syriers en Tsjerkessen.

De officiele taal in Turkije is Turks. Sommige minderheden spreken ook nog altijd hun eigen talen dus op sommige pleken wordt ook wel Koerdisch of Arabisch gesproken. De Turkse overheid zou echter liever zien dat alle bevolkingsgroepen Turks zouden praten.

Turkije kent geen staatsgodsdienst maar naar schatting is bijna de volledige bevolking Islamitisch.

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden