Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Vietnam (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Vietnam)

Vietnam is een land in Zuidoost-Azie met een totale oppervlakte van 331.689 km² en ongeveer 90 miljoen inwoners. Vietnam wordt omgeven door China in het noordoosten, Cambodja in het zuidwesten en Laos in het noordwesten.

De hoofdstad van Vietnam is het noordelijk gelegen Hanoi. Hanoi vinden we aan de rechterover van de Rode Rivier of zoals de Vietnamezen zeggen de Sông Hồng rivier. Hanoi telt een kleine 4 miljoen inwoners.

Hanoi is wel de hoofdstad van Vietnam maar niet de grootste stad van het land. Deze eer komt toe aan Ho Chi Minhstad, het vroegere Saigon. Ho Chi Minhstad telt een kleine 7 miljoen inwoners en is gelegen in het zuiden van Vietnam op de westelijke oever van de Saigonrivier. Enkele andere bekende Vietnamese steden zijn: Can Tho, Da Nang en Hai Phong.

Vietnam is een zeer bezienswaardig land en daarom ook populair onder toeristen. Het land beschikt over verschillende culturele en natuurlijke bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de Monumenten van Hué.

Hué vinden we terug in centraal Vietnam en is de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Oorspronkelijk stond hier het keizerlijke paleis welke een replica was van de Verbode stad in China (Peking). Helaas is hier tijdens de Vietnamoorlog hevig gevochten waardoor grote delen van het paleis verloren zijn gegaan.

Vietnam vakantie

In centraal Vietnam vinden we ook de oude stad Hội An. Deze stad was in de 16e en 17e eeuw een zeer belangrijk handelscentrum vanwege de ligging aan de Chinese Zee. De stad geeft nog altijd een zeer goed beeld van een oude Aziatische handelsstad.

In de provincie Quang Nam vinden we het My Son tempelomplex. Het My Son complex bestaat uit ongeveer 80 gebouwen waaronder tempels en torens. Het hele complex is gebouw tussen de 4e en 12e eeuw.

In Quang Binh vinden we een van de grootste kalksteen gebieden ter wereld, het nationale park Phong Nha-Kẻ Bàng. Phong Nha-Kẻ Bàng heeft een oppervlakte van 344 km² en heeft vele ondergrondse rivieren en watervallen. Bovendien zijn er ongeveer 300 grotten met een totale lengte van 70 kilometer.

Vietnam is een smal lang uitgestrekt land waardoor het klimaat in het noorden en zuiden van Vietnam van elkaar kunnen verschillen. Doorgaans valt het klimaat van Vietnam het best te omschrijven als een tropisch moessonklimaat. Dit betekend dat het land een regentijd kent waar u met name in Zuid Vietnam mee te maken krijgt. De beste tijd om naar Vietnam af te reizen is vanaf het einde van de lente tot het begin van de herfst.

De cultuur van Vietnam is sterk beinvloed door China en dan met name door het Confuctionisme. Hierdoor speelt familie nog altijd een zeer belangrijke rol in de hedendaagse Vietnamese cultuur. Voorouderverering neemt ook nog altijd een belangrijke plaats in de Vietnamese cultuur in en het Boeddhisme is dan ook de belangrijkste godsdienst.

Vietnam heeft een eigen schrift, het Chữ Nôm.

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden