Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Zakynthos (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Zakynthos)

Zakynthos is een van de Ionische Eilanden van Griekenland, waar naast Zakynthos ook ondermeer de eilanden Corfu en Lefkas toe behoren. Zakynthos heeft een totale oppervlakte van 410 km² en is daarmee het derde eiland van de eilandengroep. We vinden het eiland Zakynthos even ten westen van het Griekse vasteland ongeveer ter hoogte van het Italiaanse eiland Sicilie. Het hoogste punt van Zakynthos ligt op 758meter (Vrachionas) en de hoofdstad van het eiland is het gelijknamige Zakynthos. Zowel de stad als het eiland Zakynthos staan ook bekend onder de naam Zante.

De hoofdstad van Zakynthos is de gelijknamige stad Zakynthos. Deze stad heeft een ongeveer 15.000 inwoners en is in 1953 bijna compleet verwoest door een grote aardbeving. De stad is echter weer opgebouwd aan de hand van ode oude bouwtekeningen waardoor de stad nog steeds erg historisch aandoet. Zakynthos beschikt over een mooie toeristische haven waar naast vissersschepen ook veel veerboten gebruik van maken.

Zakynthos vakantie

De plaats Laganas is een stuk moderner en is vooral in trek bij de (Engelse) jeugd. Bij Laganas zijn er dan ook veel uitgaansgelegenheden en een aantal mooie zandstranden.

Een populaire bezienswaardigheid bij Zakynthos is het schildpad-eiland (Marathonissi) in de buurt van Laganas. Zakynthos staat bekend om de karetschildpadden die hier graag nestelen.

Het meest bijzondere strand van Zakynthos is ongetwijfeld Navagio. Navagio is een klein strandje dat bekend is geworden door een bootwrak dat hier op het strand aanwezig is. Met deze boot werden vroeger sigaretten gesmokkeld. Navagio is echter niet zo makkelijk bereikbaar (enkel per boot) vanwege de steile rotskust.

Verder kunt u op Zakynthos onder andere de volgende bezienswaardigheden vinden: de Àgia Mávra kerk en het klooster Panagia i Eleftherótria (Macherádo). Geràki Cape, een belangrijke schildpaddenbroedplaats. De blauwe grotten (bij Agios Nikolaos en Skinàri Cape).

Het klimaat op Zakynthos is een subtropisch-mediterraan klimaat. Dit betekend dat het eiland geniet van warme zomers en zachte winters. Vooral in de winter is er relatief veel regenval waardoor het eiland erg groen oogt. Het klimaat op Zakynthos leent zich uitstekend voor olijfboomgaarden waardoor we die hier dan ook veel tegenkomen. Een klein nadeel aan de olijven teelt is dat deze olijfboomgaarden veel insecten (chicaden) aantrekken die een aardige hoeveelheid geluid kunnen produceren.

Naast olijven worden er op Zakynthos ook druiven geteeld en is er een wijnfabriek aanwezig.

Op Zakynthos is het duidelijk dat de kustlijn zeer toeristisch is, vroeger lag hier de beste landbouwgrond, maar door de opkomst van het toerisme zijn landbouwers verplaatst naar het binnenland. Voor de minder toeristische Natuur gebieden zult u dus in het binnenland moeten zijn.

Erg belangrijk in de cultuur van Zakynthos is de aardbeving uit 1953. Deze aarbeving had meer dan 100 schokken waardoor 70% van Zakynthos werd verwoest. Hierdoor zijn vele historische bouwwerken uit Venetiaanse en Byzantijnse tijden, helaas verloren gegaan. Tijdens de wederopbouw van het eiland is er veel rekening gehouden met de aardbeving waardoor tegenwoordig de meeste gebouwen betonnen muren en vloeren van gewapend beton hebben.

Zakynthos is een populaire vakantiebestemming en een groot deel van de bevolking werkt hier dan ook in de toeristische sector

Op Zakynthos vinden we een typisch Griekse keuken, met populaire gerechten als Gyros, Souvlaki en Moussaka. Natuurlijk mag een glaasje Ouzo ook niet ontbreken op Zakynthos.

Meer informatie: zakynthos-vakanties.nl

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden