Kies uw Bestemming


 

boek-vakantie.com Boek-vakantie.com - Goedkope Vakantie
Deze vakantie website is een grote vakantieportal welke bemiddeld tussen consument en de grote reis touropperators. Middels deze website ziet u in 1 oogopslag de beste en goedkoopste vakantieaanbieders naar het land van uw keuze. Uw goedkope vakantie begint hier!
boek-vakantie.com

Goedkope Vakantie Zuid-Afrika (klik hier voor het aanbod goedkope vakantie Zuid-Afrika)

Zuid-Afrika is een land in het uiterste zuiden van Afrika aan de grenzen van Namibië, Botswana en Zimbabwe, Mozambique en Swaziland. Bovendien ligt het onafhankelijke landje Lesotho in zijn geheel binnen de Zuid-Afrikaanse grenzen. Zuid-Afrika heeft een totale oppervlakte van 1.221.037 km² en heeft ongeveer 50 miljoen inwoners.

Zuid-Afrika heeft in principe drie verschillende hoofdsteden te weten Kaapstad, Bloemfontein en Pretoria.

Kaapstad wordt gezien als de wetgevende macht en vinden we in het zuidwesten van Zuid-Afrika. Kaapstad was oorsprinkelijk een belangrijke post voor de Nederlandse handelsschepen op hun route naar Indie.Kaapstad is hierna uitgegroeid van een kleine havensplaats tot een grote stad met meer dan 3 miljoen inwoners. De stad is bovendien zeer populair onder toeristen vanwege de ligging aan de voet van de tafelberg.

zuid afrika vakantie

In het noordoosten van Zuid-Afrika ligt de ongeveer 750.000 inwoners tellende stad Pretoria. Pretoria is officieel de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika en ligt ongeveer 50 kilometer noordelijk vanaf Johannesburg. Pretoria staat bekend als de universiteitsstad van Zuid-Afrika en bestaat voor het grootste gedeelte (3/4) uit een blanke bevolking.

De derde hoofdstad van Zuid Afrika is Bloemfontein. Bloemfontein winden we centraal in Zuid Afika ongeveer ter hoogte van Lesotho. Bloemfontein heeft ongeveer 400.000 inwoners en is de gerechtelijke hoofdstad van Zuid Afrika. In Bloemfontein is dan ook het Hooggerechtshof gelegen.

De grootste stad in Zuid Afrika is het vier miljoen inwoners tellende Johannesburg. Johannesburg stat bekend als het hart van de economie in Zuid Afrika.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Zuid Afrika is de Tafelberg nabij Kaapstad. Het hoogste punt van de tafelberg ligt op 1086 meter hoogte waarvandaan u een schitterend uitzicht op Kaapstad heeft. De tafelberg is beroemd vanwege de wolkenvelden en de bijzondere flora en fauna. Ter bescherming is rondom de Tafelberg een Nationaal Park. Voor de kust van Kaapstad ligt Robbeneiland, het eiland waar Nelson Mandela jaren lang gevangen heeft gezeten.

Ook in Kaapstad vinden we de Groote kerk. Deze kerk ligt op de plaats waar in 1678 de eerste kerk van Zuid Afrika is gebouwd. De huidige kerk is uit 1836.

Het binnenland van Zuid-Afrika heeft te maken met een halfwoestijn klimaat terwijl het klimaat aan de kust beter valt te omschrijven als een subtropisch klimaat. In de praktijk betekend dit dat het overdag doorgaans erg zonnig en warm is maar 's nachts zal de temperatuur sterk dalen. De seizoenen liggen anders dan in Nederland waardoor Januari de warmste maand in Zuid Afrika is en Juli de koelste. Doorgaans kent Zuid Afrika weinig regen.

De cultuur in Zuid Afrika is beinvloed door de kolonisatie. De Nederlanders waren de eerste en belangrijkste Europeanen in het gebied maar ook de Britten en Duitsers zijn hier een tijd verbleven. Zuid-Afrika werd in 1910 officieel zelfstandig.

De gesproken talen in Zuid Afrika verschillen sterk per gebied waardoor Zuid-Afrika maar liefst 11 officiele talen telt. De belangrijkste talen zijn: Zoeloe 24%, Xhosa 18%, Afrikaans 13%, Noord-Sotho 9%, Tswana 8% en Engels 8%.

De belangrijkste religie in het land is de Christelijke waarvan ongeveer 80% van de bevolking aanhanger is. In de praktijk hangen de Zuid Afrikanen verschillende vormen van het Christendom aan en is er niet echt een dominante stroming. Ook natuurgodsdiensten spelen (met name in het binnenland) nog een belangrijke rol.

 

Disclaimer | Privacy | E-mail | Links
© Tosl Media 2007-2013 - Alle rechten voorbehouden